Ioan Turc: În 26 mai, România are de ales între viziunea europeană a președintelui României și a PNL și cea asiatică a PSD

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, consideră că Summit-ul de la Sibiu a arătat că în 26 mai România va avea de ales între două viziuni, viziunea europeană a preşedintelui României şi a PNL, şi „viziunea asiatică, de stepă a PSD şi a grupului dubios care-l conduce”.

         „Vom avea de ales între ceea ce s-a întâmplat la Sibiu, la Summit-ul şefilor de state şi de guverne, locul unde a fost stabilit agenda strategică a UE pentru următorii ani şi ceea ce s-a întâmplat la Iaşi, locul unde PSD a strâns pe caiet câteva mii de oameni, mulţi cu stomacul gol, pentru a aplauda un infractor. Avem de ales între o Românie europeană, un stat puternic şi demn, pentru al UE, sau o Românie care alunecă din ce în ce mai mult către practici specifice din Belarus”, a precizat Turc.

         Liderul liberalilor din judeţ a menţionat că afirmaţia lui Donald Tusk, care a mărturisit că s-a îndrăgostit de Sibiu, arată diferenţa faţă de Bistriţa sau dintre oraşele administrate de primari PNL şi cele conduse de primari PSD. „M-am gândit poate că mulţi dintre bistriţeni, la condiţia Bistriţei, oraşul nostru, care este una dintre cele şapte cetăţi medievale ale Transilvaniei. M-am gândit la ce evoluţie a avut Sibiul, transformat dintr-un oraş mic într-unul mare, dintr-un oraş cu multiple probleme structurale, vechi, într-un oraş modern, în care este plăcut să trăieşti, şi Bistriţa care, „ghinion”, vorba fostului primar al Sibiului, Klaus Iohannis, a fost condusă atâta amar de ani, din nefericire, de către PSD. (...) Astăzi Sibiul trăieşte fără Klaus Iohannis, nu are nevoie de intervenţia lui Klaus Iohannis decât pentru evenimente, ca cel care s-a întâmplat ieri, megaeveniment. Datorită direcţiilor strategice şi ale politicilor consecvente, Sibiul s-a transformat într-un oraş capabil să organizeze un megaeveniment, de importanţă europeană. Vă rog să-mi spuneţi, dacă ştiţi, un oraş condus de PSD care poate fi gazda unui eveniment aşa cum a fost Sibiul ieri. Nu cred că există un oraş condus de PSD care poate să facă acest lucru, în schimb pot enumera multe oraşe conduse de PNL care pot fi gazda oricând a unor evenimente de mare amplitudine”, a aprecizat Turc.

         Acesta a adăugat că ar trebui deschisă o dezbatere despre modul în care sunt folosite fondurile europene, punând în balanţă modul în care au fost cheltuţi banii europeni la Sibiu, Oradea, în comparaţie cu Bistriţa, „cum şi-a bătut Bistriţa joc de banii europeni, cum ne-am furat singuri pălăria, cheltuind bani pe proiecte adesea minore sau cheltuind bani europeni pe investiţii care arată ca şi ruinele descoperite la Ulpia Traiana Sarmizegetusa”.

 

 

     

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5