Ioan Turc: Bistriţa, un mare poligon de off-road. Centrul istoric e ideal ca platou de filmare pentru războiul din Kosovo

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud acuză administraţia PSD a municipiului Bistriţa  că pe lângă faptul că nu se pricepe şi nu înţelege mecanismele administrative, dă dovadă şi de o anumită răutate în relaţia cu cetăţenii, un astfel de exemplu fiind aplicarea Regulamentului cu privire la parcările de reşedinţă şi cele rezidenţiale.

         „Am solicitat anularea taxei de parcare pentru parcările nerezidenţiale, măcar până la asfaltarea străzilor, plecând de la premisa că oamenii plătesc taxa de parcare la service şi am solicitat să se revină la vechiul program în ceea ce priveşte parcările de bloc. Eu nu înţeleg de unde atâta îndârjire, obtuzitate. Pot înţelege faptul că PSD nu se pricepe la administraţie, aş putea să înţeleg că nu au viziune, că nu înţeleg mecanismele administrative corecte pentru ca acest oraş să iasă din impas, dar nu pot să înţeleg răutatea. Ce nu pricepe primarul, ce nu pricep viceprimarii, ce nu pricepe majoritatea PSD din Consiliul Local. Oamenii ies de la serviciu la 14, 15, 16, 17, cum să stabileşti ora 17 ca oră de la care să devină valabil abonamentul pentru parcarea de bloc. Domnilor, treziţi-vă până nu o să vă rupă uşa la Primărie cetăţenii nemulţumiţi!”, a declarat Ioan Turc.

         Acesta a adăugat că achiziţionarea unei maşini de teren de către Primăria Bistriţa – aşa cum scrie în proiectul de buget – confirmă că administraţia şi PSD este de acord cu faptul că municipiul este „un mare poligon de off-road”. Turc a solicitat ca imediat după aprobarea bugetului să înceapă procedurile pentru reparaţiile curente la străzi, prin împărţirea reţelei stradale pe mai multe loturi, în funcţie de priorităţi, fără a tergiversa procedurile şi execuţia.

         În context, liderul PNL B-N s-a referit şi la situaţia clădirilor din zona centrală care aproape se năruie, solicitând administraţiei municipale să ia măsuri urgente, „să nu doarmă în galoşi” ci să iasă pe stradă. „Aceste măsuri urgente vizează o inventariere rapidă a turoror caselor cu risc. Acolo unde Primăria mai deţine unităţi locative să intervină de îndată, să-i notifice în regim de urgenţă pe toţi proprietarii de clădiri care prezintă risc pentru pietoni. Reparaţiile se pot face în regim de urgenţă, nu este nevoie de certificat de urbanism, autorizaţie de construţie, aviz de la Monumente Istorice. (...) Dacă cineva doreşte să se facă un film despre războiul din Kosovo, centrul istoric al Bistriţei este un platou de filmare ideal”, a menţionat Turc.

         Nu în ultimul rând, preşedintele PNL BN a susţinut că se ridică numeroase semne de întrebare cu privire la modul în care banii bistriţenilor au fost cheltuiţi. „Mă refer doar la două investiţii. Domnul primar şi domnii viceprimari se comportă ca nişte lebede, nu i-am auzit niciodată să emită vreun sunet în spaţiul public legat de modul în care s-au cheltuit banii. Un milion de euro s-a evaporat la Ştrandul municipal şi n-am înţeles foarte bine nici cât a costat pârtia de schi, pentru că se vehiculează diferite sume şi nu am înţeles nici cum s-au cheltuit aceşti bani. Îi solicit domnului primar, neavând naivitatea de a crede că va veni cu un răspuns, dar vom obliga administraţia PSD, avem şi alte instrumente administrative şi juridice la îndemână, să ne spună unde e milionul de la ştrand şi cât a costat şi cum s-au cheltuit banii pe pârtia de schi?”, a concluzionat Ioan Turc.  

 

    

 

 

 

Comentarii

09/02/18 12:45
Comentator

Pai... DA... se poate face acolo si un poligon de ... "off...offf"... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5