Ioan Turc (PNL): Voluntarii strâng semnături împotriva unui monument al obtuzităţii, podețul de fier de pe B-dul Independenței

Preşedintele filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că voluntari bistrițeni s-au implicat în strângerea de semnături împotriva amenajării unui pasaj pietonal pe B-dul Independenţei,  al cărui studiu de fezabilitate a fost aprobat prin Hotărârea CL Bistriţa 71/29 iulie 2017. Turc a făcut referire la procedura prealabilă iniţiată de PNL Bistriţa-Năsăud  în vederea revocării acestei hotărâri, care va fi prezentată în şedinţa ordinară de joi.

         „Vreau să informez opinia publică despre faptul că am început strângerea de semnături împotriva realizării acestei investiţii. Mă bucur enorm să constat faptul că există oameni care au cu adevărat simţ civic. Această strângere de semnături este făcută de către voluntari. (...) Am fost contactat de oameni, pe unii nu i-am văzut niciodată, care doresc să strângă semnături pentru a bloca acest obiectiv de investiţii sau această nouă aberaţie a Primăriei municipiului Bistriţa”, a declarat Ioan Turc.

         Potrivit acestuia, aceste semnături au rolul de a pune presiune pe Primărie din partea opiniei publice, să completeze mecanismele legale pe care le are la dispoziţie Opoziţia, care de altfel a început procedura prealabilă. Aceste semnături ar putea constitui şi baza unei iniţiative prin care să se abroge hotărârea cu pricina.

         „Am citit, în presă, despre faptul că Primăria municipiului Bistriţa a răspuns la plângerea prealabilă pe care noi am înaintat-o legat de intenţia de a construi o punte de fier pe B-dul Independenţei. Având în vedere faptul că domnul primar a comparat puntea de fier cu Coloana infinitului, mi-a tăiat oarecum din elanul de a crede că am putea, prin elemente de comunicare, prin trimiteri la situaţii care se întâmplă în alte municii reşedinţă de judeţ administrate aşa cum se cuvine, să-l facem să se răzgândească pe dânsul şi pe cei doi viceprimari. Este limpede că această pasarelă, dacă va fi construită, va fi într-adevăr un monument, dar un monument al obtuzităţii, al incompetenţei şi al laşităţii unui sistem patronat de către PSD în municipiul Bistriţa”, a precizat, din capul locului Ioan Turc.

         Liderul liberal a menţionat că documentul nu a fost încă transmis oficial de către Primăria Bistriţa, însă a făcut câteva consideraţii în baza informării publicate pe site-ul municipalităţii. Potrivit acestuia, invocarea faptului că această hotărâre este legală pentru că a primit un aviz de legalitate denotă faptul că „cei din Primărie nu ştiu că prin Legea 140/2017, actele administraţiei publice-locale intră în vigoare şi produc efecte şi fără avizele de legalitate”. De asemenea, existenţa acestei investiţii în strategia de dezvoltare a municipiului Bistriţa se leagă de un pasaj, iar nu de o pasarelă, „de un podeţ de fier”. „Nu ne poate convinge că o construcţie de 65 m lungime, 1,5 m lăţime şi o înălţime de 4,865 m e altceva decât o pasarelă sau un podeţ de fier. Asta este. Probabil că în accepţiunea Primăriei, şi cărările pe care le-a făcut pe faleza râului se încadrează în noţiunea de autostradă sau de drum expres”, a mai menţionat Ioan Turc.

         Nu în ultimul rând, acesta a făcut referire la „obiectivitatea” opiniei executivului Primăriei în ceea ce priveşte soluţia aleasă de arhitect pentru această pasarelă, dar şi la lipsa unui studiu de trafic care să argumenteze oportunitatea unei astfel de investiţii.

         În opinia sa, ar fi fost oportună investiţia într-un pasaj subteran a cărui rezistenţă în timp este „infinit mai mare”, de peste 50-100 de ani.

         „Mă întreb ce face domnul viceprimar Niculae, care am înţeles că a devenit preşedinte al Organizaţiei PSD şi în această calitate răspunde de activitate PSD din municipiu, de activitatea consilierilor municipali. Deocamdată observ că aplaudă în tăcere tot ceea ce face colegul mai în vârstă al domniei sale”, a concluzionat Turc.

 

Comentarii

29/08/17 13:49
vizitator

Cretu nu are proprietatea termenilor. El compara „Coloana Infinitului” opera monumentala a lui Brâcusi cu o monstruozitate de pasarela suspendata pe care vrea s-o ridice peste Bulevardul Independentei din Bistrita. Daca tot se pune problema să se fluidizeze traficul in zona si să se elimine strangulările din fluxul auto, atunci solutia cea mai buna este construirea unui pasaj subteran care inlatura inconvenientele de ordin estetic si este mult mai practic pentru pietoni, mai ales pe timp de iarna. In plus, intrarile in pasajul subteran pot fi prevazute cu scari rulante asemenea gurilor de metrou. Chiar daca in cazul pasajului subteran valoarera investiţiei se ridică la 3.060.000 lei, fata de 2.118.000 lei in cazul pasarelei metalice, diferenta de cca 1.000.000 de lei nu este o problema pentru orasul care-si permite sa cheltuie o suma la fel de mare pentru parangheliile din zilele orasului .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5