Ioan Turc reclamă braconajul fiscal al ANAF. „Se urcă pe agenţii economici”

Liderul liberal Ioan Turc a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, măsurile din zona fiscală luate de actualul Guvern, care nu se resimt în buzunarele populaţiei, dar şi activitatea Fiscului, „care se urcă pe agenţii economici”.

         „În ceea ce priveşte promisiunile electorale din campania PSD cum că ANAF va deveni îndrumător, va fi o instituţie care înainte de a sancţiona va verifica şi va corecta eventuale deficienţe întâlnite în activitatea agenţilor economici, bineînţeles că a fost tot o temă de propagandă a PSD. Acest lucru nu se întâmplă, dimpotrivă, discut cu agenţi economici care se plâng de braconajul fiscal al ANAF. ANAF se urcă, datorită comenzilor politice pe care le primeşte, pe agenţii economici. Trebuie să înţeleagă un lucru PSD: sistemul public, funcţionarea statului nu poate fi imaginată în lipsa unui sistem economic funcţional. Dacă ei distrug acest sistem economic, dacă distrug mecanismele economice vom avea o problemă uriaşă toţi. Sunt situaţii în care inspectorii ANAF recunosc că măsurile pe care le iau sunt la limita legalităţii, dar dispun aceste măsuri şi îi consiliază pe administratori să dea ANAF în judecată. Nu am să vă spun cine mi-a relatat aceste întâmplări, dar sunt categoric reale”, a declarat Ioan Turc.

         Preşedintele PNL BN a menţionat că nu înţelege unde sunt banii din creşterea economică, în consiţiile în care firmele au o acută problemă de cash-flow şi multe dintre ele sunt în risc de insolvenţă.

„Discuţiile despre naţionalizarea Pilonului II de pensii arată faptul că deficitul la bugetul naţional de pensii este în creştere. Ideea de introducere a unui cont special pentru taxa pe valoarea adăugată arată, de asemenea, foamea de bani pe care Guvernul PSD o are. Introducerea acestei măsuri va accentua problemele de cash-flow ale firmelor, în primul rând ale firmelor mici şi mijlocii, pentru că aceşti bani din TVA sunt folosiţi până la scadenţa plăţii pentru acoperirea altor cheltuieli, în primul rând pentru acoperirea salariilor. De asemenea, obligaţia angajatorilor de a plăti contribuţiile de asigurări sociale la valoarea salariului minim pe economie chiar şi pentru persoanele care lucrează part-time, vă spun tot din experienţă directă, creează probleme în economie şi pe piaţa muncii”, a precizat Ioan Turc.

 

Comentarii

30/08/17 10:50
Cititor

Domnul Turc, nu este nici un "braconaj". Este firesc si normal ca cio.mar.lanii nostri de romani, sa inteleaga faptul ca toate institutiile care nu produc plusvaloare, trebuie sa contribuie prin fiscalitate la intretinerea acestora ( scoala, sanatate, administratie, armata, justitie... etc. etc. ) de care nu se poate lipsi absolut nimeni, ca de bunavoie nimeni nu vrea sa fie corect fiscal.
De unde sa "faca bani " statul daca nimeni nu vrea sa plateasca "dari " catre stat, decat numai "cu bota pe sopinare " , pe care o aplica acest ANAF la urma urmei ?! De unde pensii mai mari , daca fiscalitatea si colectia in buzunarele statului este slaba ?! Stiti Dvs foarte bine asta, numai ca sunteti in opozitie si nu va place nimic din ceea ce fac cei de la "butoane " ... unde si Dvs ati fost si unde cu siguranta veti mai urma in curand, ca "roata se invarteste" ... chiar daca pe cei "dedeasupra" o sa-i cam ... "turteasca" in acel moment .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5