Ioan Turc “descentralizează” politica

“Mi-am adunat în jurul meu, doar prieteni (…)Vom avea o campanie electorală în care mulţi vor veni şi ne vor spune multe lucruri. Bistriţa este cel mai greu colegiu. E dificil să vii să candidezi într-un colegiu, în care oamenii pun întrebări, taxează orice act demagogic. Am încredere că bistriţenii vor înţelege corect care este diferenţa”. Vorbele îi aparţin deputatului liberal, Ioan Turc, şi au fost rostite într-un cadru nonconformist, mai exact într-un pub din Bistriţa.

Începe să se nască şi în oraşul nostru, un fenomen care s-ar putea numi “descentralizarea politicii”. Adică migraţia politicienilor din sediile partidelor politice spre teritoriul comunitar al puburilor, restaurantelor, pentru a-şi face auzite obiectivele, mai ales acum, în prag de campanie electorală.

Deputatul liberal, Ioan Turc, este un politician care a ales să-şi prezinte stafful de campanie, într-un spaţiu neconvenţional, într-un pub. În prezenţa colegilor de partid, a unor oameni de afaceri, doctori, profesori, Turc şi-a prezentat câteva din proiectele pe care le are în vedere, dacă va câştiga alegerile din toamnă. Multe dintre ele au putut fi auzite şi în campania pentru alegerile locale, când Ioan Turc a candidat pentru fotoliul de primar. Reabilitarea centrului istoric, amenajarea unui parc industrial, a unui campus universitar şi bineînţeles, infrastructura sunt câteva din planurile de bătaie cu care deputatul liberal a ieşit în faţă.

Nu au lipsit nici şicanele la adresa contracandidaţilor.

“ Observ că mulţi lideri de partide au fugit în zona rurală, dacă ar fi să mă gândesc la amicul meu, Emil Radu Moldovan, de la PSD şi la deputatul PD-L, Ioan Oltean (…) Nu poţi să mergi să rogi preşedintele unei filiale de partid să împingă ceva către Bistriţa. Eu nu trebuie să rog pe nimeni, să facă un demers în locul meu. Oltean va promite pe Ilve, Moldovan pe câmpie, eu promit bistriţenilor că vom face lucruri importante pentru Comunitatea Europeană”, a declarat deputatul liberal Ioan Turc.

Cum prietenul la nevoie se cunoaşte, au ales să fie alături de Ioan Turc, chiar şi într-un pub, profesorul universitar Liviu Zăpârţan, fost ambasador de Luxemburg, economistul Constantin Mândruţescu, doctorii Mihai Hărăguş, Dan Ilieşi, Marius Pop, George Dumitrescu şi oamenii de afaceri , Adrian Bechiş, Fabiola Mureşan şi alţii.

Nu au lipsit de la eveniment, nici colegii de partid, de la inspectorul şcolar judeţean, Mihai Mureşan, la directorul Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu”, Ioan Pop şi consilierul judeţean, Mihai Bumb. “ Mă bucur foarte mult că sunt aici, în Bistriţa. Am fost legat de tineret o viaţă întreagă. Nu sunt membru al niciunui partid, dar mă simt legat de ideea promovării spiritului naţional. Cea mai importantă dimensiune a fiinţei noastre este individualitatea, şi apoi libertatea”, a precizat prof. univ. Liviu Zăpârţan. Deputatul Ioan Turc se numără printre foştii studernţi ai renumitului profesor de la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Un alt proiect al lui Ioan Turc este crearea unei echipe de baschet în municipiul Bistriţa, fiind susţinut în acest demers de impresara Simona Birtaş.

Chiar dacă invitaţii nu au adoptat o ţinută adecvată unui pub, cu mici excepţii, atmosfera a fost una pur electorală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5