Ioan Turc: Impozitarea pensiilor SPECIALE a fost readusă în actualitate. Între cea mai mare și cea mai mică pensie din România e un abis: de la 70.000 de lei, la 700 de lei

Impozitarea pensiilor SPECIALE a fost readusă în actualitate de către parlamentarii liberali, după ce un alt proiect de lege, depus tot de PNL și votat de Camera Deputaților, fusese atacat de PSD-ALDE, prin Avocatul Poporului, la CCR.

Pensiile speciale reprezintă cel mai flagrant exemplu de injustiție socială și, dincolo de suma pe care o plătim pentru ele, cel mai tare dor sfidarea, disprețul și nesimțirea statuate în lege. Între cea mai mare și cea mai mică pensie din România e un abis: de la 70.000 de lei, la 700 de lei, adică o diferență de 100 de ori.

Nimeni nu are dreptul să se atingă de pensia rezultată din contributivitate, ea este proprietatea celor pensionați, iar acest drept este sacru. În schimb, privilegiile pe care PSD le-a acordat de-a lungul timpului, ridicate la rang de politică de stat, pentru a răsplăti și cumpăra anumite categorii sociale, sunt incompatibile cu orice noțiune de solidaritate și de dreptate socială.

După pandemie, ar fi oportun să ne restartăm ca și societate. Avem nevoie de o altă atitudine unii față de alții și față de mediu, iar paradigma economică și ocupațională va trebui adaptată unei noi realități.
Ioan Turc, preşedinte PNL BN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5