Ioan Turc: La mulţi ani, tuturor liberalilor şi simpatizanţilor PNL! Aşteptăm cu optimism rezultatul votului de duminică

Liberalii bistriţeni au marcat, în cadrul unei conferinţe de presă, atât încheierea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai, cât şi aniversarea a 144 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Alături de preşedintele Ioan Turc, au fost prim-vicepreşedintele Stelian Dolha, secretarul general Ovidiu Florean, preşedintele PNL Bistriţa – Sorin Hangan, consilierul municipal Diana Morar – preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, Calo Viorica – preşedintele Organizaţiei de Seniori a PNL B-N şi Florin Urâte – din zona mediului de afaceri.

          În mesajul său, liderul judeţean Ioan Turc a ţinut să mulţumească membrilor şi simpatizanţilor PNL care au participat la mitingul electoral de joi seara, tuturor celor care i-au primit în curtea lor pentru a le transmite mesajele electorale şi, nu în ultimul rând, structurilor de conducere naţionale, judeţene şi locale pentru implicare.

          „Aşteptăm cu optimism rezultatul votului de duminică. (...) PNL a fost cel mai vizibil partid din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut cea mai bună prezenţă printre oameni, a avut cele mai bune mesaje, cele mai curate, cele mai echilibrate mesaje”, a spus Ioan Turc.

          Preşedintele PNL B-N le-a transmis o urare aniversară tuturor liberalilor şi simpatizanţilor de ziua Partidului Naţional Liberal. „Se împlinesc 144 de ani de la constituirea PNL. De istoria PNL se leagă cele mai importante momente ale acestei ţări. Practic, istoria PNL este istoria României moderne, de la instaurarea monarhiei constituţionale, în 1866, continuând cu proclamarea şi obţinerea Independenţei de stat prin luptă în 1877-1878, cu proclamarea Regatului în 1881, cu realizarea dezideratului de aur a naţiunii noastre, Marea Unire de la 1918 şi cu toate reformele dintre care cea mai importantă este Constituţia din 1923. PNL este cu adevărat forţa politică care a amprentat societatea românească în modul cel mai fast. Să nu uităm inclusiv faptul că tot de PNL se leagă aderarea României la UE în 2007”, a menţionat Ioan Turc.

          Liderul PNL B-N a menţionat că liberalii au o responsabilitate în plus faţă de această ţară pentru continuarea parcursului european. „Suntem cel mai mare partid astăzi în România în ceea ce priveşte intenţiile de vot, suntem parte a Partidului Popular European, suntem singurul partid care contează la Bruxelles”, a transmis Ioan Turc.

          Prim-vicepreşedintele Stelian Dolha a subliniat faptul că indiferent câtă presiune ar fi pusă pe oamenii de bună credinţă de către „Radu Moldovan şi clica lui”, „mesajul oamenilor este simplu şi sigur: s-au săturat de PSD, s-au săturat de Liviu Dragnea”. „Duminică e o zi mare pentru Bistriţa, pentru PNL, pentru Români pentru că putem să arătăm câte parale face PSD. Cred că dictatura e la uşa noastră, e marele pericol în care suntem astăzi şi nu cred că cineva poate să stea ascuns, în oaza lui, în casa lui şi să spună că totul va fi bine după data de 26 mai, în condiţiile în care nici măcar nu iese la vot. Politica lui Dragnea este păguboasă, e ca-n filmele de groază, îţi intră pe sub uşă, pe geam, prin gaura de la cheie şi-ţi ucide familia şi toţi cei dragi. Îi îndemn pe bistriţeni să meargă duminică la vot, să voteze PNL şi să spună DA la referendum”, a menţionat Stelian Dolha.

          În context, preşedintele seniorilor liberali, Calo Viorica, a anticipat că PNL va câştiga alegerile europarlamentare în Bistriţa-Năsăud, asta pentru că a simţit intenţia oamenilor, în cele 60 de zile de precampanie şi campanie electorală.

          Florin Urâte a scos în evidenţă competenţa oamenilor pe care PNL îi propune, atât pentru Parlamentul European cât şi pentru alte funcţii, dar şi necesitatea unui proiect de ţară. „Cred că PNL are oameni potriviţi, oameni competenţi care au demonstrat şi oameni care să ne reprezinte cu cinste în Parlamentul European. Mediul de afaceri, poporul român, copiii copiilor noştri au nevoie de oameni care să plaseze România în Europa, acolo unde-i este locul”, a spus Urâte.

          Nu în ultimul rând, secretarul general Ovidiu Florean a menţionat că preşedintele Klaus Iohannis, prin iniţierea referendumului, caută să ducă România „pe drumul drept”, să normalizeze o situaţie creată de PSD prin schimbarea Codurilor penale şi a Codurilor de procedură penală, a legilor Justiţiei. „E normal să ne întoarcem la popor pentru a regla aceste conturi. Este foarte important ca lumea să fie prezentă la vot, să voteze DA la referendum”, a concluzionat Florean.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5