Ioan Turc, după câştigarea alegerilor europarlamentare în Bistriţa-Năsăud: Vom consolida locul întâi şi la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare

Echipa PNL Bistriţa-Năsăud – preşedinte, Ioan Turc, prim-vicepreşedinţii Stelian Dolha şi Samuel Coman, secretarul general Ovidiu Florean, preşedintele PNL Bistriţa – Sorin Hangan, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale – Diana Morar, preşedintele TNL – Florin Moldovan, preşedintele seniorilor liberali – Calo Viorica şi Florin Urâte, reprezentantul mediului de afaceri – a mulţumit tuturor bistriţenilor care s-au prezentat la vot, indiferent de opţiunea electorală, dar şi celor care au votat Partidul Naţional Liberal şi „au scos judeţul de pe harta roşie şi l-au adus în normalitate”.
 
„Le mulţumesc alegătorilor PNL care, împreună cu noi, au scos judeţul d epe harta roşie. Împreună am adus judeţul în normalitate. Eram „oaia roşie” a PNL în Transilvania. Am reuşit rezultatele de excepţie, care încă nu sunt definitive, dar în bună măsură reflectă victoria Partidului Naţional Liberal, victoria netă a PNL într-un judeţ controlat de foarte mulţi ani de zile de un PSD extrem de intolerant cu orice altă orientare”, a declarat Ioan Turc.
 
Potrivit acestuia, în România există un sentiment de frică, cum nu mai există în nicio altă ţară democratică, „de frică pentru propriile opinii, idei”, iar oamenii când sunt timoraţi reacţionează. Turc a menţionat că PSD a căzut „în capcana propriei sale politici odioase de manipulare, presiune, minciună, demagogie sfruntată, de mituire”.
 
„Vom face o analiză obiectivă a rezultatelor şi vom lua cele mai importante decizii. Vom consolida locul întâi pe care l-am obţinut în acest scrutin şi la alegerile prezidenţiale, şi la alegerile locale, şi la alegerile parlamentare. Am adus PNL în elita filialelor liberale şi rămânem aici, fără niciun fel de concesie în ceea ce ne priveşte pe noi”, a spus Turc. Liderul PNL a menţionat că PNL a câştigat în toate oraşele, dar şi în foarte multe comune, practic în peste 40 de comune.
 
„Aşteptăm ca numărătoarea să se încheie, să avem numărătoarea finală. Niciodată nu trebuie să-ţi propui să iei totul, într-o democraţie e nevoie de păreri de diferite culori. Ceea ce facem noi acum o vom face pentru totdeauna, şi în anii care, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al electoratului, vom exercita puterea temporară la nivel judeţean şi naţional, este respectul pe care-l vom da oamenilor. Întotdeauna ne vom comporta normal”, a mai menţionat Ioan Turc.
 
Nu în ultimul rând, Turc a ţinut să reitereze faptul că preşedintele Radu Moldovan şi vicepremierul Daniel Suciu „au circulat pe la toţi primarii PNL, le-au făcut promisiuni, multe mincinoase, i-au presat, pe unii i-au terorizat, i-au amânat scadenţa amânării unor contracte care se semnează din banii tuturor, bani publici”.
„Îi spun lui Radu Moldovan: dreptul la libertate, dreptul la speranţă nu se cumpără cu o roabă de asfalt şi cu niciun alt favor. Îi recomand să-şi revină repede”, a concluzionat Ioan Turc.
***
Secretarul general al PNL B-N, Ovidiu Florean, a precizat că data de 26 mai reprezintă „începutul sfârşitului PSD”, pentru că politica PSD se poate caracteriza prin „impostură”, iar electoratul a sancţionat-o. „După 30 de ani de la Revoluţie şi 12 ani de la intrarea în UE, poporul român rezonează cu popoarele occidentale şi din punct de vedere al prezenţei la vot şi din punctul de vedere al schimbării paradigmei în politică”, a declarat Florean.
****

          Prim-vicepreşedintele Samuel Coman a adăugat că acest rezultat vine ca urmare a faptului că oamenii au comparat ceea ce le-a propus PNL şi PSD, candidaţii liberali fiind oameni care pot fi promovaţi în orice funcţie în Parlamentul European. Acesta a făcut referire la Daniel Buda, specialist în agricultură, care va reprezenta interesele bistriţenilor şi nu numai.

          Liderul seniorilor bistriţeni, Calo Viorica, a explicat că acest scor electoral nu reprezintă o surpriză, asta pentru că în întâlnirile cu miile de oameni, aceştia spuneau că „vor să scape de Dragnea şi de PSD”.

          Liderul Tineretului Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, Florin Moldovan,  i-a felicitat pe tinerii care au ieşit la vot. „Vreau să-i felicit la modul sincer fiindcă au avut cu adevărat acel curaj pe care unii îl foloseau doar ca slogan de a ieşi şi de a combate partidul stat. Le mulţumesc şi acelora care, deşi sunt în instituţii şi lucrează sub o presiune enormă, au avut curajul de a ieşi şi de a vota împotriva partidului care zi de zi pune o presiune extraordinar de mare pe ei. Îi încurajez să facă acest lucru de fiecare dată. Vreau să le transmit un mesaj şi acelora care se ascund prin instituţii publice, tineri fiind. După atâţia ani în care au blamat privatul, cu siguranţă PNL îi va invita să meargă să vadă cum se munceşte la privat”, a spus Florin Moldovan.

          Nu în ultimul rând, reprezentantul mediului de afaceri liberal, Florin Urâte, a punctat faptul că aceste alegeri trebuie să dea un mare semn de meditaţie turor partidelor politice, care ar trebui să ţină cont de două lucruri, şi anume, „banul public e al tuturor”, iar „instituţiile publice sunt în slujba cetăţenilor”. „Sper să devenim conştienţi şi să venim pregătiţi în a lua judeţul sau Guvernul, să avem oameni responsabili şi să nu existe nepotisme. Să avem competenţă. Să tragem concluziile pertinente de ce a votat astăzi cetăţeanul aşa. Pentru copii şi tineret, cu siguranţă vom găsi reţeta de a gestiona bine şi judeţ şi ţara pentru o Românie în Europa”, a concluzionat Florin Urâte.

 

         

        

 

Comentarii

27/05/19 14:37
Vizitator

PNL-ul bistritean nu trebuie sa se culce pe laurii victoriei la alegerile europarlamentare. Greul abia acum incepe. Si asta pentru ca PSD-ul, chiar daca iese sifonat dupa aceste alegeri, mai este capabil de excrocherii de tipul "Ordonantei traseistilor" prin care a luat cu japca primarii altor partide. Batalia va fi la alegerile locale, unde PSD-ul este avantajat si de alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. De aceea lupta trebuie dusa imediat in parlament pentru schimbarea legii electorale si revenirea la alegerea primarilor din doua tururi, mai ales ca se prefigureaza perspectiva unor alegeri anticipate.
Pe de alta parte, liberalii bistriteni trebuie sa vina cu programe concrete orientate catre rezolvarea problemelor cu care se confrunta comunitatile spre deosebire PSD-isti cu aberatiile lor costisitoare de tipul pârtiei Cocos din Bistrita, in timp ce orasul este inundat dupa fiecare ploaie mai puternica. De altfel, Ion Șandru- directorul general al SC Aquabis SA, spunea intr-un interviu ca Bistrita are nevoie cu prioritate de un sistem de canalizare pentru apa pluvială: "Părerea mea este că unul care ar candida de primar, dacă ar merge în campanie cu un astfel de proiect, ar trebui să iasă primar cu 100% voturi". (vezi:https://www.timponline.ro/directorul-aquabis-sandru-pana-face-santuri-ga...)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5