O mănăstire din judeţ va deschide un centru pentru copii orfani

http://basilica.ro/

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din comuna Rebra – Parva va construi un centru pentru copiii orfani. 

Stareţul mănăstirii, protosinghelul Chiril Zăgrean a declarat pentru Agenția de știri Basilica faptul că așezământul va cuprinde o clădire cu o capacitate de cazare a 50 de copii, un cabinet medical, o sală de mese și ateliere de creație.

 

În atelierele de meșteșugărit, copiii vor avea ocazia de a întreprinde activități creative între care și pictatul.

Părintele stareț a spus că așezământul va cuprinde, de asemenea, un lăcaș de cult închinat Sfântului Siluan Atonitul, care are scopul de a forma conduita spirituală a copiilor.

În momentul actual, mănăstirea a depus documentația pentru includerea în interiorul localității a terenului unde urmează să fie construit centrul.

Finanțarea centrului se va face din fondurile Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și din donații. Persoanele care doresc să ajute pot afla mai multe informații aici.

Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel din comuna Rebra – Parva a fost întemeiată în 1993, cu binecuvântarea Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, lăcaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în 2009. În prezent, în mănăstirea de la Rebra-Parva viețuiesc 10 monahi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5