Ioan Turc: Nu avem cum să ne simţim în siguranţă în România!

Preşedintele PNL B-N, Ioan Turc, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care autorităţile au reacţionat în cazul de la Galaţi, episod care a arătat „cât de slab este statul român” şi cât „de nefiresc se poartă instituţiile statului atunci când este vorba despre apărarea vieţii”.

          „Exemplul fetiţei de 15 ani de la Galaţi, violată, pe lângă care poliţia a trecut ca pe lângă un tufiş este oribil şi cumplit de trist. Statul român a fost labilizat în ultimii ani de către PSD, prin politici specifice, premeditate de diluare, de slăbire, de atrofiere”, a declarat Turc.

          Liderul liberal a reclamat faptul că au fost retraşi din sistem mii de poliţişti cu experienţă, la vârsta de 40 de ani, care nu au atins apogeul în carieră, dar care au fost momiţi cu pensii nerefuzabile. „În al doilea rând, au modificat legislaţia penală, astfel încât să-i apere pe infractori. Legea recursului compensatoriu a adus în stradă mii de infractori periculoşi, criminali, pedofili, violatori sunt printre noi”, a precizat Turc.

          Preşedintele PNL B-N a menţionat că printre măsurile care au determinat această slăbire a statului se numără şi subordonarea politică a Avocatului Poporului şi a CCR, „angajarea piloşilor”, „a pupilelor de partid la toate nivelurile”, „compromiterea luptei anticorupţie prin atacarea instituţiilor cheie – DNA, SRI, magistraţi, instanţe”, la care se adaugă „empatia liderului PSD faţă de infractori”.

          „Se impune urgent schimbarea paradigmei. Sacul acesta nu poate fi peticit, trebuie schimbat cu totul, printr-o politică de resurse umane corectă, printr-un cadru legislativ care să apere viaţa, integritatea, bunurile oamenilor şi prin investiţii, dotări. Nimic din toate aceste lucruri nu s-au făcut, ne simţim în România în nesiguranţă, începând cu consumul de droguri din şcoli, continuând cu infracţiunile stradale şi cu marea corupţie care le generează pe toate, nu avem cum să ne simţim în siguranţă în România”, a precizat Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5