Ioan Turc: „Nu plec din PNL, rămân un simplu membru de partid”

Este afirmaţia fostului lider judeţean PNL, Ioan Turc, unul dintre cei trei lideri aleşi pentru a fi maziliţi de noua conducere a partidului. Luni, PNL a decis decapitarea a doar a trei filiale judeţene pentru rezultatele electorale de la alegerile europarlamentare. Cu poziţia uşor şubrezită în urma rezultatelor slabe de la europarlamentare, tandemul Crin Antonescu-Ludovic Orban, secondat de secretarul general, Radu Stroe au decis să nu opereze tăieri adânci în carne vie. Motivul? Conducerea liberală are nevoie de linişte în teritoriu pentru a pregăti mai bine campania prezidenţială şi nu de creşterea spiritului de frondă, cultivat mai ales în rândurile foştilor susţinători ai lui Călin Popescu Tăriceanu, ieşiţi cel mai puţin şifonaţi din testul europarlamentar.

Raţiunile de ordin electoral au făcut ca numai birourile judeţene de conducere ale organizaţiilor PNL Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa şi Neamţ să fie dizolvate, în timp ce alte filiale cu scoruri de sub 10% au fost salvate de la sancţiuni similare de...geografie.

„În vizor s-a aflat Bistriţa. A fost vizată Curtea de Onoare şi Arbitraj, a fost de fapt mâna baciului ungurean Ludovic Orban. A fost omul potrivit pentru asemenea lucruri (…) din păcate nu mai fac parte din Birou, oameni deosebit de importaţi politic. Este o decizie prin care Darius Ilieşiu (n.r –preşedinte TNL B-N) a fost până la urmă demis din această calitate din cauza lui Ţintean în plină campanie electorală (…) Nu putem discuta de rezultate proaste, de obicei, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Daca e să facem o analiză, deputatul Ioan Ţintean a obţinut în Colegiul 4 un scor catastrofal (n.r. PNL a obţinut în Colegiul 4 -10, 46%)… mă intrigă mizeria în ceea ce- priveşte pe Ioan Ţintean. Este cel mai versatil om”, a precizat fostul preşedinte PNL B-N Ioan Turc.

În cazul unor filiale care au votat noua conducere, dar nu au confirmat la alegerile pentru PE, au fost acordate păsuiri în baza promisiunilor de revanşă la prezidenţiale formulate de liberali precum liderul PNL Timiş, Cristian Buşoi care i-a promis lui Antonescu 25 de procente la alegerile din toamnă.

„PNL Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa şi Neamţ sunt organizaţiile care au obţinut un scor de sub 10% la alegerile europarlamentare. În cazul altor filiale Comitetul naţional executiv al PNL a luat în considerare ponderea etnică a judeţelor din Ardeal care au o proporţie importantă de populaţie maghiară" a indicat Antonescu filialele în cazul cărora s-a operat dizolvarea conducerilor.

Totuşi, conducerea PNL a dispus ca organizaţiile care au obţinut sub 15% să facă curăţenie în propria ogradă şi să adopte măsurile pe care le cred de cuviinţă pentru revigorarea şi redobândirea „apetitului electoral" al unor lideri de organizaţii locale, primari şi alţi aleşi locali care nu au sprijinit decât apatic efortul de campanie pentru scrutinul din 7 iunie.

În acest sens s-a decis înfiinţarea unei comisii interne formate din Crin Antonescu, Ludovic Orban, Radu Stroe şi vicepreşedinţii de zonă care să analizeze în următoarele două săptămâni situaţia de alegeri, caz cu caz.

„La următorul CNEx , programat în 6 iulie, venim cu propuneri şi să vedem de la caz la caz ce măsuri se impun, schimbarea unor conduceri, desemnarea unor conduceri interimare sau declanşarea unor conferinţe judeţene de alegeri", a spus Antonescu, subliniind că interesul conducerii vizează în principal revigorarea organizaţiilor locale.

Tot două săptămâni au termen organizaţiile judeţene ale PNL pentru dizolvarea conducerile organizaţiilor locale care au obţinut sub 10%.

Până atunci, organizaţia judeţeană va fi condusă de Ioan Ţintean, care a demisionat din funcţia de preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj, care îl făcea incompatibil cu funcţia de preşedinte al partidului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5