Ioan Turc: Suntem pregătiţi să amenajăm două tabere în Parcul Industrial. Bistrițenii care găzduiesc refugiaţi pot oferi provizii din donațiile colectate de municipalitate

Într-o conferinţă de presă, primarul Biustriţei, Ioan Turc, a declarat că după transporturile pe care le-am făcut la Sighet şi în Ucraina, depozitul SVSU s-a umplut aproape din nou.
„Avem o gamă largă de bunuri, produse de igienă personală, pachete de Pampers, alimente neperisabile, plapume, pilote care vor ajunge la cei aflaţi în nevoie. Îi asigur pe toţi bistriţenii care, cu generozitate, au oferit cadouri, daruri, pentru că, până la urmă, despre asta discutăm, pentru ucranieni, tot efortul lor va fi contretizat prin faptul că bunurile vor ajunge la cei care au nevoie de ele în aceste zile complicate. Suntem pregătiţi ca, împreună cu Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă să amenajăm două tabere în Parcul Industrial, acolo unde avem toată infrastructura – apă, canal, gaze. Prin potenţiala amenajare din Parcul Industrial, pot fi asigurate 400 de locuri. Deocamdată, nu este nevoie, Deocamdată, marea majoritate a celor care se refugiază din Ucraina pleacă spre ţări din vestul Europei, o foarte mică parte aleg să rămână în România. Dar, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, putem fi puşi în situaţia de a asigura unui număr important de oameni situaţii de viaţă decente, inclusiv în municipiul Bistriţa. Suntem pregătiţi pentru acest lucru din toate punctele de vedere, şi uman, şi logistic. Dacă va fi nevoie, răspunsul va fi prompt” a spus primarul Turc.
Punctele de colectare rămân, săptămâna viitoare vom mai realiza un transport către Sighet sau către Satu Mare. Nu facem nimic de capul nostru, discutăm cu cei care se ocupă de la nivelul Prefecturii care, la rândul lor, discută cu cei de la nivel naţional. Bunurile trebuie să ajungă acolo unde e nevoie de ele.
Bistrițenii care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina au posibilitatea de a le oferi provizii din donațiile colectate de municipalitate, în baza unei solicitări scrise. Aceasta se depune la sediul SVSU de pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 15, unde, după efectuarea transporturilor recente cu ajutoare la Vama Sighet și Solotvino, au fost depozitate noi cantități de produse.
De asemenea, cetățenii ucraineni care au ajuns la Bistrița pot fi direcționați să se prezinte ei înșiși la adresa de mai sus, doar cu pașaportul, pentru a ridica alimente neperisabile, pături, pilote, saltele, obiecte de igienă personală, jucării etc., toate reprezentând o mână de ajutor întinsă de comunitatea noastră pentru a le ușura experiența plecării din zonele de război.
Rămânem solidari cu poporul ucrainean!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5