Ioan Turc va propune modificarea Legii pensiilor: moştenitorii să primească cel puţin 12 luni pensie

Preşedintele PNL B-N, Ioan Turc, consideră că se impune modificarea Legii pensiilor  astfel încât moştenitorii unui pensionar care şi-a primit dreptul mai puţin de un an să poată beneficia, pe o perioadă de 12 luni, de acea sumă. Este vorba despre pensionarii care au avut un stagiu complet de cotizare şi nu s-au putut bucura de tihna pensiei.

         „Propunerea pe care o fac, în nume personal, dar o voi discuta în structurile de partid, la Bucureşti, pentru că nu ţine de politici social-democrate sau liberale, ţine de o atitudine umanitară, este aceea ca pensionarilor care au primit pensie mai puţin de un an sau deloc, nu au primit nicio pensie, în cazul asiguraţilor cu stagiu complet de cotizare şi vârsta mai mică decât standard, urmaşii – soţul supravieţuitor şi copiii sub 16 ani, să primească o pensie timp de 12 luni. Asta înseamnă că din ceea ce a contribuit omul la bugetul de asigurări sociale să primească 3,43%, ca o modalitate de susţinere a oamenilor care, după ce că rămân singuri, se confruntă în marea majoritate cu situaţii materiale deosebit de severe”, a explicat Ioan Turc.

         Liderul liberalilor bistriţeni a menţionat că, la finele anului trecut, în judeţul nostru erau 58.900 pensionari, care beneficiau de o pensie medie de 890 lei, cu 200 lei mai mică decât media naţională. „Un pensionar care a realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani şi a avut de-a lungul perioadei salariu mediu brut pe economie, a contribuit la bugetul asigurărilor sociale cu o sumă de aproximativ 75.100 euro, undeva la 350.000 lei. (...) După această contribuţie, un pensionar primeşte o pensie lunară de 1000 lei, adică 1200 lei într-un an, care reprezintă 3,43% din valoarea din care a cotizat pe parcursul vieţii”, a mai spus Turc.

         Liderul PNL B-N a precizat că există situaţii în care, după acest stagiu complet de cotizare, persoanele nu beneficiază de nimic, nici măcar de acel ajutor de înmormântare. Tocmai de aceea, a argumentat el, se impune acordarea unor beneficii pentru soţul supravieţuitor sau copii, după modelul Pilonului II.

 

Comentarii

08/06/18 11:39
Cititor

Pai, domnul Turcu, Basescu le-a dat pensie sociala tuturor celor care in viatza lor n-au muncit nimic ( pentru stat ) si n-au dat nici un fel de contributie pentru pensie ... Or ajunge sa primeasca pensie , mai multi decat cei care intr-un fel sau altul munces si aduc plusvaloare acestui stat . Astazi au ajuns pensionari o gramada de puturosi , fara nici o importantza sociala pentru aceasta natiune !
Hasa domnu' daraga... sa le dam hajutoare tuturor, mancav-as !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5