ISJ BN: Din peste 510 clădiri în care funcţionează şcoli şi grădiniţe, 86 nu au autorizaţie ISU! În 41 de locaţii nu există apă curentă şi canalizare

Inspectorul şcolar general adjunct Zoltan Deak a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că în anul şcolar 2018-2019, la nivelul judeţului nostru vor funcţiona 106  unităţi şcolare cu personalitate juridică, cu una mai puţin faţă de anul şcolar precedent, după ce Şcoala Gimnazială Vermeş a devenit structură a Liceului tehnologic Lechinţa.

         „La nivelul autorizării şi autorizaţiilor, din datele pe care le avem, din cele 510 clădiri existente, 101 sunt autorizate de către ISU, 86 nu sunt autorizate, iar 323 de clădiri nu necesită această autorizaţie. Este o situaţie statistică din iulie 2018, aici este o dinamică permanentă. Din iulie 2017 până în iulie 2018, au fost eliberate 25 de avize de securitate la incendiu. (...) Şcolile fac toate demersurile pentru a putea obţine aceste autorizaţii, însă pentru a o obţine este nevoie de multe cheltuieli şi fonduri de care şcoala nu dispune. Este un interes major pentru a obţine aceste autorizaţii”, a explicat insp. Zoltan Deak.

         Potrivit acestuia, 41 de locaţii în care se desfăşoară activităţi şcolare nu pot fi autorizaţie din  punct de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică pentru că nu au apă curentă şi canalizare la nivelul unităţii.  „Colegii directori fac toate demersurile, dar până nu se intervine cu lucrări în acele localităţi, aceste autoprizaţii nu se vor putea obţine”, a adăugat inspectorul şcolar general adjunct.

         Din punct de vedere al posturilor, şi al acoperirii cu personal calificat, mai sunt două şedinţe publice în care posturile vacante vor fi ocupate de profesori, cadre didactice calificate şi necalificate. „E vorba de 418 posturi care miercuri dimineaţa încă nu erau ocupate, dar nu sunt posturi complete. E vorba de posturi cu 2 ore, cu 3 ore, în funcţie de disciplină", a completat Zoltan Deak.

Manualele tipărite şi primite la nivelul Inspectoratului Şcolar, au fost distribuite, iar până în prezent 85% din necesarul de manuale este acoperit. Zilele trecute au mai fost făcute comenzi pentru o serie de manuale, până la începutul anului şcolar mizându-se pe distribuirea acestora în teritoriu.

                Încă se mai desfăşoară şi admitere la licee şi şcolile profesionale, o ultimă repartiţie fiind programată pentru data de 7 septembrie, astfel ca toţi absolvenţii de clasa a VIII-a să poată fi repartizaţi.

În perioada următoare. Ministerul Educaţiei va organiza consfătuiri cu inspectorii şcolari, iar noutăţile vor fi transmise şi profesorilor pe fiecare disciplină. Prima şedinţă cu directorii este programată pentru 13 septembrie. 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5