Istoria adevărată a României, expusă, în cărţi, de Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu

Un eveniment istoric, de o sensibilitate aparte, s-a derulat la Bistriţa, în organizarea Palatului Culturii Bistriţa şi a Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”, în 6 noiembrie, prin prezenţa a doi valoroşi ziarişti, cunoscutul şi profesionistul ziarist Grigore Cartianu – redactor şef la ziarul naţional „Adevărul” şi ziaristul Laurenţiu Ciocăzanu de la acelaşi cotidian, care au uimit asistenţa prin documentarea şi investigarea profesionistă şi ireproşabilă, cu argumente veridice şi imbatabile privind „Revoluţia din 1989” şi moartea soţilor Ceauşescu,
În deschiderea evenimentului de excepţie a făcut o pertinentă prezentare a valoroşilor invitaţi şi a cărţilor scrise despre acest moment istoric din viaţa poporului român prof. dr. Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii Bistriţa, care a subliniat faptul că cei doi ziarişti fac lumină din această perioadă tulbure a României.
Lansarea valoroaselor cărţi, a celor doi cunoscuţi şi apreciaţi autori, a avut loc după ce aceştia au avut un termen de promovare a cărţilor, printre care „Sfârşitul Ceauşiştilor”, cutreierând America şi Europa în turnee de mare succes, cei doi mari ziarişti au revenit acasă şi au întreprins un nou turneu în ţară, ajungând şi la Bistriţa, aducând cu ei şi expunând adevăruri istorice de necontestat.
Au vorbit, cu detalii şi adevăruri necunoscute pentru publicul larg, cu explicaţii, motivaţii, date culese din popor şi mărturii de la cei implicaţi în evenimente, cu o logică şi acurateţe de invidiat ziaristul Grigore Cartianu şi ziaristul Laurenţiu Ciocăzanu, în cadrul unei conferinţe deosebite, cu tema „De la revoltă la miracol: Decembrie 1989 – Noiembrie 2014”, inclusiv cu evoluţii revoluţionare până în 2016.
Ziaristul şi scriitoril Grigore Cartianu a prezentat, prin documentarea ireproşabilă făcută, că în România a avut loc, în Decembrie 1989, şi o lovitură de stat.
Atmosfera din sala „Conexiuni” a devenit una interactivă, purtându-se un dialog cu o asistenţă selectă, fiind prezenţi primarul din Beclean, Nicu Moldovan, mulţi jurnalişti, scriitori şi oameni de cultură, printre care am remarcat pe Elena M. Cîmpan – preşedinte „Conexiuni”, Menuţ Maximinian – directorul ziarului „Răsunetul”, Mircea Seleuşan, Al. C. Miloş, Zorin Diaconescu, Victor Ştir, Mircea Oliv etc.
În finalul evenimentului, Grigore Cartianu a mulţumit pentru ospitalitatea ardelenească, remarcând acest locaş de excepţie al culturii, a socializat şi a acordat numeroase autografe, promiţând să se întoarcă şi cu alte prilejuri în patria lui Coşbuc şi Rebreanu.
Se pare că şi în România a sosit momentul adevărului!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5