Moscova nu crede în lacrimi - Ne-a confirmat-o în această seară și jurnalistul Grigore Cartianu

Jurnalistul și scriitorul Grigore Cartianu a fost prezent în această seară la Sinagoga Bistrița, acolo unde, bistrițenii au fost invitați să îl asculte dar și să dialogheze cu autorul a patru cărti meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: “Sfârșitul Ceaușestilor”, “Crimele Revoluției”, “Teroriștii printre noi” și “Cartea Revolutiei”. De asemenea, tot în această seară, Cartianu și-a prezentat și ultima sa carte  “600.000” – povestea fenomenului ”Rezist”, cea mai amplă mișcare de rezistență civică din istoria României.

„600.000” este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar și toți cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanțe 13 și jihadului anti-justiție. „600.000” este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției. Volumul lui Grigore Cartianu este un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara. “600.000” este cartea luptei noastre continue pentru o țară normală, cu justiție puternică și dreaptă, nesupusă politic.

Pentru că lansarea de la Bistrița a fost urmată de o altă la Năsăud, Grigore Cartianu a preferat să vorbească mai puțin de ”Rezist” și mai mult de cine, ce,  unde, când și  cum , dar și  de ce și pentru ce au pregătit Revoluția din Decembrie 1989.

Moscova nu crede în lacrimi

Practic, Cartianu a răspuns în cărțile sale la cele cinci întrebări fundamentale ale presei, demonstrând din plin calitățiile sale de journalist de presă scrisă, de old school, cea de la Evenimentul Zilei și mai pe urmă de la Adevărul.

 

Potrivit celor spuse de Grigore Cartianu, Revoluția din Decembrie 1989 are legătură cu foarte multe evenimente din perioada comunistă: 1958, 1963, 1965, 1978 și , sigur, 1989, cât mai ales cu Moscova, cea care a orchestrat din punct de vedere politic și militar evenimentele din Decembrie 1989. De asemenea, Cartianu mai susține în cărțile sale că partea de disiminarea a informațiilor, manipularea mediatică și tot războiul de gherilă informatic a fost susținut de CIA.

 Cartianu a mai precizat că URSS, adică Uniunea Sovietică , KGB sau GRU sunt acele structuri care au condus România, fie ea Populară, Socialistă sau Revoluționară din 1946 și până în 1991, când URSS a dispărut.

 

Cărtile din seria de autor Grigore Cartianu

Sfârsitul Ceaușestilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revolutiei”. Este povestea tragicã si grotescã a unui cuplu dictatorial care se credea nemuritor. O carte de mare impact în România, cu vânzãri de 147.000 de exemplare. Publicatã în tiraje de mii de exemplare în Italia si Brazilia; în curs de publicare în alte tãri europene.

„Crimele Revolutiei” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revolutiei”. Un volum de investigatie care a schimbat profund perceptia românilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Si o concluzie crudã: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigasi cu sânge rece, executanti si beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

„Teroristii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revolutiei”. Revolutia tragicã si comicã la Sfântu Gheorghe, Brasov, Focsani, Buzãu, Galati, Brãila, Constanta sau Mizil. O colectie de întâmplãri atent investigate, care descriu atmosfera suprarealistã în care oameni nevinovati au fost împuscati, înjunghiati sau linsati.

„Cartea Revolutiei” – o editie enciclopedicã, tipãritã în conditii de lux, care strânge între copertele sale cele 1.600 de pagini ale celor trei volume din seria “Misterele Revolutiei”. Lucrarea, o adevãratã bijuterie, contine peste 300 de imagini istorice sau inedite.

„Jurnalul unui puci ratat” – relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, si publicate în ziarul “Adevãrul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-sef. O carte-document.

„Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurentiu Ciocãzanu) – fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora românã, solidarizatã prin Facebook, a obtinut o victorie eroicã. Volumul scoate la luminã destine luminoase si povesti emotionante, oferind explicatii convingãtoare pentru o surprizã colosalã.

“600.000” – povestea fenomenului =Rezist, cea mai amplã miscare de rezistentã civicã din istoria României. O carte-manifest, scrisã la temperatura înaltã a evenimentelor trãite pe viu. Un pamflet usturãtor la adresa celor care, prin ordonante de urgentã si legi ticãloase, încearcã sã impunã tirania hotiei. Un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-si salva justitia si tara.

„Hagi” – povestea vietii celui mai mare fotbalist din istoria României: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fãrã egal în privinta bogãtiei de informatii. O lecturã alertã, care reface saga balcanicã a comunitãtilor de aromâni din Grecia si Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmãreste evolutia lui Hagi, ca om si ca sportiv, de la nastere (1965) pânã la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsã la editia a IV – a.

„Moartea Ceausestilor. Trei zile pânã la Crãciun” – film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-dramã, a ultimelor trei zile din viata cuplului ceausist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu si inspirat de volumul “Sfârsitul Ceausestilor”. Filmul are 90 de minute si este prezentat în sase limbi: românã, englezã, francezã, germanã, spaniolã si italianã.

Despre Grigore Cartianu

Grigore Cartianu (49 de ani), nãscut la Brãdiceni, com. Pestisani, Gorj, este unul dintre ziaristii cu notorietate mare din România. A condus redactiile unor ziare importante (Adevãrul, Evenimentul zilei) si a semnat mii de editoriale, interviuri si anchete gazetãresti. Este o aparitie frecventã în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România Liberã si realizator al emisiunii zilnice “Cronica de noapte”, de la Nasul TV. Serialul sãu despre prãbusirea dictaturii comuniste si despre Revolutia Românã (în ziar si la TV) a produs o emotie nationalã. Românii au aflat, socati, cã au fost cobaii unui experiment sângeros si cã multi dintre asasinii din decembrie 1989 se aflã încã în libertate, ocupând chiar functii importante în stat.

Fire iscoditoare, chiar aventurierã, Grigore Cartianu si-a satisfãcut stagiul militar într-o unitate de parasutism (Buzãu, 1987-1988). Este absolvent al Facultãtii Tehnologia Constructiilor de Masini, din cadrul Universitãtii Politehnica Bucuresti (1993). La prãbusirea regimului comunist al lui Nicolae Ceausescu, Cartianu era student în anul 2. A participat activ la evenimentele din decembrie 1989, apoi la miscãrile civice din 1990, care au fost înãbusite violent de cãtre noul regim politic de la Bucuresti, prin aducerea minerilor si devastarea Capitalei. În 1991, la 22 de ani, a debutat în presã, la publicatia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, sef department), Sportul românesc (1996-1997, reporter special), ProSport (1997-2002, sef departament), Jurnalul National (2002-2004, redactor-sef adjunct, apoi redactor-sef) si din nou la Evenimentul zilei (2004-2008, prim-redactor-sef adjunct). Din aprilie 2008 pânã în februarie 2013 a fost redactor-sef / director editorial al cotidianului Adevãrul.

În anii dedicati presei sportive, a publicat douã cãrti: Hora de la miezul noptii (1995 – povestea World Cup, USA 1994) si Hagi (2000, reeditatã în 2001 si în 2014).

Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidãrii evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. Este singurul publicist român care a reconstituit în detaliu ultimele zile ale dictatorului român si care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, cã rãsturnarea lui Ceausescu s-a produs printr-o loviturã de stat. Tot el a dezvãluit cinismul noilor conducãtori, care – în dorinta de a confisca puterea dupã scoaterea din scenã a lui Ceausescu – au produs aproape 1.000 de morti si peste 5.000 de rãniti. A publicat opt volume, vândute într-un tiraj total de peste 350.000 de exemplare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5