ISU BN: Încă se intervine la incendiile din fondurile forestiere de la Colibița și Șanț! Amenzi aplicate după controale în judeţ!

În acest moment, încă se intervine la incendiile de la fondurile forestiere de pe raza localităților Colibița și Șanț, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.
La incendiul de pădure din Colibița, intervin două echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului, Ocolul Silvic și SVSU Bistrița – Bârgăului. Suprafața pe care se manifestă focare răsfirate este de aproximativ 3 ha.
La incendiul de pădure de pe raza localității Șanț intervin, în acest moment, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și Ocoalele Silvice din localitățile Șanț și Poiana Ilvei. Suprafața pe care se manifesta incendiul este de 4 ha (focare răzlețe).
Misiuni de stingere a focarelor la aceste incendii de pădure în zone greu accesibile s-au desfășurat inclusiv în acest sfârșit de săptămână. Se fac eforturi susținute pentru limitarea extinderii incendiilor pe suprafețe mai mari, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor. În funcție de evoluția situației operative, vor fi alocate resurse suplimentare pentru sprijinirea echipelor din teren.

Potrivit ISU BN, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Bistrița-Nasaud desfășoară și in aceasta perioada controale în teren, cu privire la prevenirea incendiilor de vegetatie și miriști, iar în ultimele zile au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 amenzi (cuantum total 1000 lei) și 6 avertismente scrise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5