ISU BN: Sub atenționare de Cod Galben. Vezi ce trebuie făcut în situaţii de urgenţă !

 

Începând din această dimineață, cea mai mare a țării se află sub atenționare de Cod Galben (inclusiv judeţul Bistriţa – Năsăud) care vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

Situația la nivel judeţean va fi atent monitorizată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin Centrul Operațional Judeţean din cadrul ISU Bistriţa – Năsăud. Echipajele de intervenție ale inspectoratului și structurile de la nivel autorităților publice locale sunt pregătite să intervină dacă situația o impune.

RECOMANDĂRI

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, recomandăm populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5