ISU BN va primi autospeciale și echipamente noi, printr-un proiect cu finanțare europeană

Două acorduri-cadru pentru achiziționarea în următorii doi ani a 476 de autospeciale și echipamente în cadrul IGSU au fost semnate public astăzi, 15 iunie, evenimentul fiind transmis în teritoriu prin sistem de videoconferință. Tehnica pe care o are în prezent IGSU, mai exact 40% din mașini, are o vechime de peste 25 de ani. Înlocuirea echipamentelor uzate fizic, printr-un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană în perioada următoare înseamnă îmbunătățirea procesului de intervenție și, în același timp, un grad mai mare de protecție.

Prefectul Stelian Dolha:
“Vreau să mulțumesc în primul rând întregului personal al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, condus de col.dr.ing. Constantin Florea, pentru tot ce a făcut pentru județul nostru în toată perioada grea prin care am trecut. Nu este îmbucurător să avem în prezent 40% din mașinile pentru intervenție cu o vechime între 25 și 30 de ani. Acestor oameni la cerem performanță, dar indiferent de cât de bine pregătiți sunt, dacă nu o să aibă dotări, o să fie foarte greu să se ridice la nivelul așteptărilor noastre.
Cele 476 de autospeciale care deja intră pe piața românească înseamnă foarte mult pentru aceste servicii, în special calitate și promptitudine. Mă bucur că putem face asemenea investiții pe bani europeni, iar asta denotă implicare din partea celor care conduc ministerul de resort.
Mulțumesc pompierilor care au fost zi de zi alături de noi, pentru tot ceea ce fac, deoarece pe ei presiunea e mult mai mare în comparație cu alte instituții. Pe ei ne bazăm de fiecare dată în situații de urgență, la inundații, la incendii și în multe alte situații critice.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5