Iustin-Ioan, darul lui Dumnezeu şi-a reunit la Bistriţa neamul. Familia artistului Marius-Ciprian Pop, prezentă la încreştinarea finului

În anul Domnului MMXVIII, luna I, ziua XXX, de  Sărbătoarea Sfinṭilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur, familia ex-bistriţeanului nostru  Doctorul în teologie ortodoxă Cristian-Iulian Ciobanu, preot paroh în Nicosia-Insula Afroditei (Cipru) şi soţia Roxana-Carmen a  primit de la  Cel de Sus pe Iustin-Ioan, un dar  deosebit de preṭios, un sufleţel gingaș, o fiinţă admirabilă. Nici distanţele, nici preocupările ori situaţia specială a naşilor, ale rudelor şi celor apropiaţi n-au constituit impedimente în decizia luată de reunire duminică 3 iunie a.c., de facto ori cu gândul a neamului de peste mări şi ţări (Cipru, Marea Britanie, Grecia), din Bucureşti, Cluj-Napoca, de pe Bârgău şi  nu numai într-o locaţie predestinată şi dragă tuturor – Catedrala Ortodoxă Română "Sfinţii Trei Ierarhi" Bistriţa -, unde la 1 iunie 2014, în prezenţa diriguitorilor urbei şi slujitorilor bisericii a avut loc oficierea căsătoriei civile şi religioase a minunaţilor săi părinţi.

Evenimentul a fost prilejuit de Taina Sfântului Botez a micuţului Iustin-Ioan întru iertarea păcatului strămoşesc, botezul constituindu-se în cartea sa de naştere pentru Împărăţia cerurilor. Printr-o ceremonie impresionantă a celor trei preoţi - preacucernicul părinte iconom stavrofor  Ştefan Borodi, slujitorul locului, părintelui Cristian-Iulian Ciobanu, tatăl micuţului şi naşului Marius-Ciprian Pop Iustin-Ioan a devenit fiu al lui Dumnezeu, dobândind  un scut puternic împotriva relelor şi ispitelor. Vredica lui naşă Adina Pop l-a gratulat  cu o cruciuliţă din aur ca  să-l  ocrotească şi apere. Pe întreg parcursul ceremoniei, Iustin-Ioan a avut o atitudine  impresionant de degajată, liniştită şi cooperantă, lăsând tot timpul impresia că îi face plăcere să se afle în  centrul atenţiei. Doar în momentul în care a îmbrăcat frumosul costum popular, a încălţat opincile, şi-a pus clopul cu pana de păun tradiţional dăruite de prietena familiei - Dr. Virginia Linul - a mimat un nesemnificativ şi aproape insesizabil scâncet, gest pe care personal l-am interpretat că: nu doreşte să împărtăşească soarta trudnică de lucrător al gliei. În final, participanţii au adresat felicitări părinţilor şi i-au cântat micuţului La mulţi ani ! Printre participanţi am remarcat pe străbunica micuţului, Măriuţa Tămaş, de la Josenii Bârgăului, care tare emoţionată şi în acelaşi timp  fericită  că la cei 86 ani ai săi a avut posibilitatea să participe la importantul eveniment din viaţa strănepotului, dar şi mândră de faptul că dragostea faţă de Credinţa străbună şi Dumnezeu pe care s-a străduit să o insufle şi  cultive celor din familie a dat roade şi a avut efectele scontate. De o apreciere unanimă s-a bucurat prestaţia naşilor, care au reconfirmat  şi cu această ocazie calitatea lor de naşi autentici pentru care este deosebit de importantă atât latura de reprezentare cât şi cea  din care derivă obligaţii şi  responsabilităţi pe linia purtării în inimă şi de a fi călăuzitori şi sprijinitori ai creşterii în credinţă a finuţului. Nu întâmplător pentru bunătate şi omenie Doamne, Doamne  i-a recompensat, iar nu peste mult timp în familia Marius-Ciprian Pop  se va întâmpla minunea, nu vor fi doar cele două vedete cunoscute şi consacrate, tatăl şi minunata şi talentata sa fiică Antonia, ci cel mai probabil acesteia  i se va alătura încă o surioară. Masa festivă a avut loc la Restaurantul " Bistriţa". Îi felicităm pe cei mici şi pe cei mari şi le dorim   să aibă parte de sănătate, prosperitate şi bucurii, iar celor din afara urbei noastre le reamintim că sunt oricând bine veniţi la noi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5