Jandarmii au aplicat peste 100 de amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie!

Jandarmii continuă executarea misiunilor privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2 . La sfârșit de săptămână a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 396 de locații. Astfel, au fost verificate 269 de societăți comerciale, în perioada analizată fiind legitimate 1.522 persoane. Au fost aplicate în total 118 sancțiuni, dintre care 21 de amenzi în valoare de 9.500 lei și 97 de avertismente scrise.
În perioada menționată, au fost depistate 17 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, fiind aplicate 5 sancțiuni în valoare de 2.500 lei și 12 avertismente scrise. În schimb, majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, numai pe această linie au fost aplicate 101 amenzi în valoare de 7.000 de lei și 87 de avertismente scrise.
Totodată, la acest sfârșit de săptămână au mai fost aplicate sancțiuni privind nerespectarea legii nr. 61 din 1991, actualizată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, totalul acestora ridicându-se 6.400 lei și sancţiuni contravenţionale pe linie silvică în valoare totală de 2.000 de lei, pentru transport de material lemnos fără documente legale. (Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice)
Vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă colectivă și individuală, cele de protecție indiciduală, să evitați aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.
Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri până la încetarea măsurilor restrictive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5