Jandarmii au depistat 10 persoane care au încălcat restricțiile de circulație pe timpul nopții

Jandarmii au continuat și în această noapte misiunile executate pentru protejarea populației pe raza județului Bistrița-Năsăud. Pe parcursul nopții au fost organizate misiuni specifice pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor, atât independent cât și în sistem integrat. Jandarmii au depistat 10 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H. G. nr. 935/2020.
"Au fost aplicate 10 sancțiuni în valoare totală de 3.000 de lei, astfel: 6 amenzi în valoare de 3.000 de lei și 3 avertismente scrise - pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv 1 avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. În general cetățenii surprinși de oamenii legii fără declarație, afirmă că nu cunosc această prevedere legală.
Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Totodată, operatorii economici care nu respectă măsurile privind funcționarea în condiții de legalitate în această perioadă a teraselor pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei", menționează lt. col. Georgeta Cășvan, purtător de cuvânt al IJJ BN.

În ultimele 24 de ore au continuat și verificările executate la terase, în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, gări, autogări și zonele aglomerate din spațiul public.
A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 28 de locații, fiind aplicate 56 de sancțiuni, astfel: 4 amenzi în valoare de 3.000 lei, respectiv 52 de avertismente scrise.
Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.
Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, până la încetarea măsurilor restrictive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5