Jandarmii bistriţeni în mijlocul cetăţenilor de Ziua Naţională în An Centenar!

       Jandarmii bistriţeni vor fi prezenţi sâmbătă, 1 decembrie a.c., în municipiul Bistriţa şi în localităţile Năsăud, Beclean şi Prundu Bârgăului, unde se vor desfăşura activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, având ca misiune asigurarea măsurilor de ordine publică şi a siguranţei spectatorilor.

        Ca de fiecare dată, cu ocazia sărbătoririi actului istoric înfăptuit la 1 Decembrie 1918, Jandarmeria Bistriţa-Năsăud are un rol important în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pe timpul desfăşurării activităţilor omagiale planificate de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi de autorităţile locale şi judeţene.

        Se vor avea în vedere manifestările la care se aşteaptă o mare afluenţă a publicului, în acest sens, echipajele de Jandarmerie vor fi prezente în stradă, acolo unde vor avea loc depuneri de coroane, manifestări religioase şi cultural-artistice dedicate Zilei Naţionale.

         Jandarmii bistriţeni vor participa şi la ceremonia militară din an centenar în blocul de defilare din municipiul Bistriţa, cu o parte din tehnica auto de intervenţie, câinii de serviciu şi cu un detaşament de defilare.

         În scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, Jandarmeria recomandă tuturor participanţilor la manifestările de 1 Decembrie:

  • să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine;
  •  să aibă un comportament civilizat;
  •  să nu aibă asupra lor arme de orice fel, artificii sau petarde;
  •  să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială;
  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.
  • pentru evitarea unor situaţii neplăcute părinţilor sau însoţitorilor li se recomandă să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor;
  • totodată, jandarmii solicită tuturor participanţilor să nu depăşească limitele decenţei comportamentale;
  •  să nu forţeze cordoanele de ordine constituite;

 

         Pentru orice problemă întâmpinată la aceste manifestări, jandarmii indică participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, prin solicitarea sprijinului echipajelor de Jandarmerie prezente la această sărbătoare sau apelarea Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

          Cu ocazia marcării a 100 de ani de la împlinirea celei mai puternice aspiraţii naţionale, aceea de a fi cu toţii împreună în aceeaşi ţară, conducerea Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud urează un sincer La mulţi ani, românilor!

La mulţi ani, ROMÂNIA!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5