Fotbal. Liga a patra. Etapa a 20-a

Joc frumos şi arbitraj de nota 10

Progresul Jelna – Progresul Năsăud 3-2

Jelna, timp frumos, teren bun de joc, spectatori circa 100, marcatori: Mureşian, Bereţchi, Gordea, Cotuţ Nicu şi Farcaş; avertismente: Şomodi, Chitul şi Coste.

Progresul Jelna: Pop L., Macovei (min. 37 Cucuiet), Varvari (min. 46 Arcălean), Tot (min. 58 Rogna), Bugnar, Mureşian, Şomodi, Bâzdâra, Gordea, Hâlmu şi Bereţchi (min. 76 Ani). Rezerve: Gavriloaie şi Ionele Traian. Antrenor: Ionele Traian.

Progresul Năsăud: Contra, Chitul, Frişan (min. 58 Mureşan), Pop, Vaida, Astalâş, Avădanei (min.55 Coman), Plăian, Coste, Farcaş şi Cotuţ Nicu. Rezerve: Cosilca, Ciocan, Chifa şi Biţă. Antrenor: Chitul Traian. Delegatul echipei: Ilie Pinca.

Arbitraj foarte bun al centralului Sandu Borş, ajutat la cele două linii de Radu Caizer jr. şi Florin Cucuiet. Observatorul partidei: Gheorghe Şuşnescu.

Sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 13, la Jelna s-a disputat unul din jocurile programate din etapa a 20-a. Am asistat la o partidă foarte echilibrată, cu multe faze la ambele porţi, cu goluri care mai de care mai frumoase, sportivitatea la ea acasă şi, bineînţeles, un arbitrat al centralului Sandu Borş de nota 10. Într-un cuvânt, nu a lipsit sarea şi piperul la un asemenea joc.

Cum, de obicei înaintea Sfintelor Sărbători de Paşti, echipele vizitatoare se prezentau la jocuri cu jucători improvizaţi, mulţi juniori, iată că de data aceasta am văzut două garnituri complete. Încă din startul partidei se preconiza a fi un joc foarte disputat. Prima fază notabilă s-a petrecut în min. 4, când Cotuţ Nicu, cel mai bun de la oaspeţi, după o cursă de 30 m, şutează în colţul lung foarte aproape de buturile porţii lui Pop. Contrar cursului jocului, în min. 10 gazdele deschid scorul, Vărărean execută o lovitură de 35 m lateral iar Mureşian, aflat în careu nemarcat, trimite cu capul în colţul lung: 1-0. Patru minute mai târziu, Bereţchi, singur cu portarul, trimite pe lângă poartă. Min. 36 – oaspeţii ripostează, Vaida trimite un trasor de la 25 m în bară. Min. 40 – din nou gazdele marchează pentru 2-0. Centrare de pe partea dreaptă a lui Macovei, iar Bereţchi nemarcat, trimite cu capul în plasă, copie la indigo a primului gol. Min. 44 – oaspeţii protestează la un posibil henţ în careul gazdelor. Min. 50 – Coste are golul în vârful bocancului la şutul puternic de la 16 m, dar balonul este deviat din poartă de un fundaş gazdă. Min. 54 – Cotuţ Nicu driblează doi jucători, trimite cu călcâiul lui Coste, dar acesta se încurcă în minge. Un minut mai târziu, din nou gazdele marchează prin Gordea, cu un şut puternic din interiorul careului: 3-0. Noul intrat, Cucuiet, gazează în momentul când trimite balonul spre propriul portar, profită de această ocazie Cotuţ Nicu, care lobează peste portar: 3-1, reducând din handicap. În min. 79 – argintul viu, Cotuţ, recuperează un balon pierdut de Arcălean în careul de 16 m, dar este deposedat în ultimul moment. În minutul următor oaspeţii au posibilitatea de a marca, dar nesincronizarea atacanţilor lasă de dorit. Min. 83 – atacuri furibunde la poarta gazdelor, Cotuţ scapă singur cu portarul într-o cursă de 20 m, alegea cea mai bună soluţie pasând lui farcaş în gura porţii, care trimite cu latul în plasă: 3-2. Min. 87 – Plăian şutează puternic de la 25 m, balonul muşcând bara. Finalul partidei aparţine în totalitate oaspeţilor, fiind foarte aproape de egalare, egalare pe care o meritau cu prisosinţă.

Comentarii

21/04/09 21:37
ghita

Mai baieti , eu nu inteleg cum putea sa greseasca Max. Loturile de jucatori le-a luat din raportul de arbitraj , altfel nu-mi explic cum figureaza pretioasa informatie ca Ionele aparea si ca rezerva ;)
Eu trag concluzia ca Vararean nu aparea in raport , dar era pe teren. Deci juca pe fals.

21/04/09 20:23
Vizitator

Max, ai comis-o iarasi! Spui ca da centrarea primului gol, un jucator, Vararean, de la Jelna, dar nu il amintesti in lotul echipei. Sa fi dat centrarea vreo rezerva, vreun arbitru, vreo majoreta, hmmm...greu se spussss !

21/04/09 13:22
dan

Maxy, Maxy. . .iar te-am prins. Cum putea sa centreze Macovei in min. 40, cand a fost schimbat in min 37 (dupa cum ai scris). Sau cum putea sa execute Vararean lovitura libera in min 10, cand el nici nu apare trecut in lotul celor din Jelna (dupa cum nu ai scris). . . . Maxy, Maxy de ce nu te uiti la meci?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5