Fotbal. Liga a 4-a, etapa a 17-a, prima a returului

Un circ de fotbal salvat de majorete

Progresul Jelna – Minerul Rodna 7-0

Jelna, teren bun de joc, timp frumos, spectatori circa 100, marcatori: Bereţchi (2), Gordea (2), Colţa, Clapa şi Ani; cartonaşe galbene: Măricuţiu; eliminări: Buta, Frunză O., Ciurean şi Podea. Partida a fost arbitrată: la centru – Gotea Gabriel, A1 – Huzmezan Cristian, A2 – Berari Daniel; observatori – Oliviu Gheorghe; asistenţa medicală – Daniela Paşc.

Jelna: Pop (min. 45 - Gavriloaie), Macovei, Vărărean (min. 60 Ani), Bugnar, Mureşian, Şomodi, Tot (min. 13 – Arcălean), Bereţchi, Gordea şi Clapa (min. 40 Bâzdâra). Rezerve: Cucuiet şi Ionele T. Antrenor: Ionele Traian.

Rodna: Anca, Şhuller, Buta, Frunză O., Măricuţiu, Ciurean, Viliszchi (min. 60 Pomohaci), Colţa (min. 53 Almăşan), Ivan, Muntean (min. 50 Someşan), Podea (min. 50 Frunză D.). Antrenor: Talpeş Gheorghe.

Sper că nu am să supăr pe nimeni cu această cronică, după un asemenea “duel nebun”. Duminică, 29 martie, de la ora 16, la Jelna am asistat la o partidă de fotbal cum rar mi s-a dat să văd. Un joc, la care nu au lipsit golurile destul de multe, cartonaşe galbene, patru eliminări, oameni de ordine foarte agitaţi fără niciun rost, având ceva de împărţit cu jucătorii, duel jucător – arbitru şi invers, într-un cuvânt o “tocană de legume”.

Dar, totuşi, cele mai frumoase momente au fost asigurate de către un grup de majorete, la invitaţia tânărului fotbalist al gazdelor, Vărărean, atrăgând privirile spectatorilor printr-un frumos program atât înaintea jocului, cât şi în pauză.

Partida a debutat sub semnul agitaţiei din partea vizitatorilor. Aici amintim pe Frunză D., cel care şi-a căutat-o cu lumânarea încă din primele minute fiind avertizat cu galben, după care injuriile la adresa arbitrului s-a lăsat cu eliminarea. De aici până la alte eliminări a fost un pas mult prea mic, aşa încât în min. 40, patru jucători au părăsit gazonul. De menţionat faptul că şi copiii de mingi, care ar fi trebuit să fie pe marginea terenului, au lipsit, dovadă că un jucător miner a văzut galben gratuit pentru că nu a vrut să meargă după mingi, afirmaţiile lui “eu sunt jucător şi nu copil de mingi”.

Debut cu stângul pentru mineri, în min. 4 când Gordea centrează în careul de 16 m, iar Colţa trimite cu capul în propria poartă, un autogol marca Dorel Stoica, suporterii crezând că aceştia or fi dormit într-un pat. Un minut mai târziu, Bereţchi majorează la 2-0 dintr-o lovitură din interiorul careului. Min. 25 – Gordea şutează în bară, balonul îi revine, iar din voleu trimite în plasa porţii: 3-0. Cinci minute mai târziu, Clapa ridică tabela la 4-0, scăpând singur şutează în colţul lung. Min. 40 – Gordea, cel mai bun de la gazde, îl execută cu un lob pe Anca: 5-0. Min. 51 – portarul oaspeţilor “o comite” încercând să dribleze doi jucători, “vulpoiul” Bereţchi profită şi îl taxează cu un lob din marginea careului: 6-0. Min. 65 – noul intrat Ani trimite cu latul în colţul lung închizând tabela de marcaj: 7-0. Min. 75 – arbitrul partidei opreşte jocul la faultul asupra jucătorului Pomohaci, acesta nemaiputând continua, după regulament arbitrul fluieră finalul partidei întrucât echipa vizitatoare era în teren cu mai puţin de cinci jucători.

La finalul partidei, antrenorul echipei miniere, Gh. Talopş: “nu sunt mulţumit de felul în care am jucat astăzi şi mai ales de comportamentul jucătorilor, dar nici de maniera de arbitraj. Tot acest arbitru ne-a tocat mărunt la Telciu şi nu mai dorim să ne arbitreze. Să vedem ce măsuri va lua comisia asupra arbitrului, când jucătorul meu Frunză O. a ripostat asupra lui, iar acesta l-a lovit cu mâna. Este incredibil cum poate să reacţioneze un arbitru”.

Aşadar, am asistat la un joc salvat, în mare parte, de frumoasele majorete.

Comentarii

10/04/09 20:35
bolfa paul

mai fratilor rodna a avut cand va echipa buna si inca mai are dar ei cand joaca fac o mare greseala aceea ca nu-si vad de fotbal ci ei au treaba cu arbitrii.pai bai fratilor jucati fotbal nu va legati de arbitraj.intradevar au su ei dreptate in legatura cu anumiti arbitri care incearca sa faca sai enerveze pe jucatori.

30/03/09 16:57
Dan

Max, cred ca te-ai uitat la alt film.Ai scapari la toate golurile.Cum putea de exemplu sa dea Beretchi gol din lovitura directa din interiorul careului? Chiar nu te duce capul? Sau erai cu ochii pe majorete?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]