În judeţ, aproximativ 1.000 de persoane au urmat cursuri de formare profesională

De la începutul anului şi până în prezent, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud a organizat 45 de cursuri de formare profesională pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau pentru persoanele care doresc să se recalifice. Cursurile au fost frecventate de aproape 1.000 de persoane.

În scopul prevenirii şomajului şi consolidării locurilor de muncă prin creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale, angajatorii care organizează programe de formare profesională pentru proprii angajaţi beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională organizate pentru un număr de cel mult 20% din personalul angajat.

Astfel, S.C.Leoni Wiring Sistem RO a calificat un număr de 100 de angajaţi proprii în meseria de confecţioner cablaje auto, curs derulat prin Centrul de Formare Profesională al Camerei de Comerţ Bistriţa. Alte 52 de persoane provenind de la SC Comelf S.A au fost calificate în meseria de lucrător în prelucrări la rece.

De gratuitatea acestor cursuri de formare profesională au beneficiat, şi cele 63 de persoane aflate în detenţie. La Penitenciarul Bistriţa, A.J.F.O.M a finalizat două cursuri de formare profesională, unul de dulgher la care au participat 28 de persoane, şi unul de zidar, cu participarea a 16 persoane. În acest moment, A.J.O.F.M B-N are în derulare un curs de dulgher, la care participă 19 persoane din Penitenciarul Bistriţa. Cursul se va finaliza în februarie, anul viitor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5