Județul Bistrița-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record!

Două recorduri mondiale au fost stabilite duminică la Năsăud, de Ziua Costumului Popular, sărbătorită alături de Maialul elevilor năsăudeni. Mii de bistriţeni şi români din toată ţara au intrat în istorie, pentru că au participat la acest eveniment.

"Județul Bistrița-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record!

1. Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc (9506 persoane);
2. Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9506 oameni.

Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că județul Bistrița-Năsăud este capitala mondiala a românismului și a tradițiilor folclorice!

Acest lucru este meritul fiecărui om al județului nostru și al tuturor celor care astăzi au deschis lada de zestre și au arătat lumii întregi că noi, aici, știm să ne prețuim țara, valorile, trecutul, prezentul și viitorul!

Mă înclin în fața voastră dragii mei și sunt onorat sa pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunați oameni de pe acest pământ!

Vreau sa mulțumesc și celorlalți parteneri: Virginiei Linul,Primăriei Orașului Nasaud și domnului primar Mircea Romocea, Ministerului Turismului și domnului ministru Mircea Dobre, Ministerului Culturii și Identității Naționale și domnului ministru Ioan Vulpescu, ISJ BN,CJC BN,CM BN,inimoșilor mei colegi de la Asociatia Produs în Bistrița-Năsăud, de la Turist în Bistrița-Năsăud,Primarilor din județul Bistrița-Năsăud și tuturor oamenilor care au pus suflet ca județul nostru sa între azi în istorie", a transmis preöedintele CJ BN; pe pagina de facebook. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5