La 24 ani, un tânăr din Feldru va sta la închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus marţi în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Năsăud, împotriva unui tânăr, de 24 ani, din Feldru. Acesta a fost condamnat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere.

Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

 

 NU conduceți vehicule pe drumurile publice, dacă nu dețineți permis de conducere!

Conform art. 335 din Codul Penal:

  X 

Jurisprudenta


    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.    

    (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

    (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5