Tânăr din Parva, cercetat pentru conducere fără permis

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control în trafic un tânăr, de 22 ani, din Parva, în timp ce acesta conducea un autoturism pe DN 17 D, prin Rebrișoara.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, informează IPJ BN.

 

Conform art. 335 din Codul Penal:


    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

 

    (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


    (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5