Dosare penale pentru conducere fără permis, pentru un bărbat din Reteag şi o femeie din Corvineşti

Joi, prin Șintereag, polițiștii rutieri din Beclean au identificat în trafic un bărbat, de 39 ani, din Reteag, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, pe DJ 172 G, între localitățile Nușeni și Corvinești, polițiștii rutieri din Beclean au depistat în trafic o femeie, de 43 ani, din Corvinești, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cadrul verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de un tânăr, de 22 ani, din aceeași localitate, care ar fi cunoscut faptul că nu deține permis de conducere. În cauză, polițiștii rutieri efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere, se arată în comunicatul Poliţiei bistriţene. 

ATENȚIE!!! - Conform art. 335 din Codul Penal:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că se află într-una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2), sau sunt sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5