La 5 ani de la trecerea la cele veșnice, Adrian Păunescu, prietenul năsăudenilor, comemorat într-un amplu spectacol

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Primăria Orașului Năsăud va organiza un spectacol de muzica folk in amintirea poetului Adrian Paunescu, la 5 ani de la trecerea acestuia la cele veșnice. Vor cânta pentru cei care îl poartă încă în suflet pe cel care a fost legat intr-un mod special de județul Bistrița-Năsăud, fiul poetului, Andrei Păunescu, împreuna cu Emeric Imre, Magda Pușkas și Florin Săsărman. Spectacolul va începe de la ora 18.00, iar intrarea va fi liberă.

* Poetul Adrian Păunescu obișnuia să viziteze de câteva ori pe an orașul Năsăud, mai ales că în orașul de pe Someșul Mare avea prieteni buni care îl găzduiau în caselele lor, familiile Vaida si Nistor. El a scris aici multe poezii si articole pentru publicatiile la care colabora în anii ’80, dupa desfiintarea Cenaclului Flacara si indepartarea abuziva a sa de la conducerea revistei Flacăra. Probabil că încă mulți bistrițeni își mai amintesc de după-amiaza de cenaclu pe care a făcut-o Adrian Păunescu în primăvara anului 1989 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistrița. Aici, unde fusese invitat la o întâlnire cu scriitorii, dar avându-I alaturi pe fiul său, Andrei Paunescu si pe Florin Săsărman, a “ținut” asistența în priză mai bine de patru ore.
Despre acestea și despre multe altele se va vorbi și se va cânta în seara de 6 noiembrie la spectacolul “Remember Adrian Păunescu” la Casa de Cultură din orașul Năsăud.

Bogdan-Gruia IVAN
Purtător de cuvânt CJ Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5