La capela din Năsăud - un om și un înger: Ioan - 78 de ani și Nicola 10 zile

Ioan Mititean

În Capela Mortuară din Năsăud și-au dat mâna, fiind tovarăși de drum spre calea veșniciei, domnul IOAN DOMȘA de 78 de ani, ce și-a împlinit cu cinste toate îndatoririle pe acest pământ și micuțul NICOLA COSMI, născut în luna octombrie și plecat în lumea drepților în aceeași lună, doar după zece zile de când a văzut lumina zilei, rostind cuvântul - MAMA, doar din priviri. I-a chemat de urgență BUNUL DUMNEZEU, pentru că El are întotdeauna nevoie de oameni buni. Nicola a lăsat jucăriile ce-l așteptau la Năsăud și Zagra și s-a grăbit cu curaj, să zboare dornic a se juca cu îngerii. În această zi senină cu soare cald și luminos, Cerul s-a deschis pentru Nicola astăzi, 19 octombrie 2019, luându-l la el ca înger, fiind un post vacant în tagma îngerilor, care să vegheze de sus asupra celor dragi. „Primul meu strigăt de acum zece zile te-a făcut fericită DRAGĂ MAMĂ. Pentru restul, să mă ierți și să ne rugăm mereu împreună, să ne plecăm sufletul cu smerenie și ascultare, pentru că ascultând de Dumnezeu, mergem pe calea înțelepciunii supreme.” Noi nu putem spune decât: Facă-se voia ta, în viața mea, în mintea mea, în simțirea mea, în lucrarea mea, facă-se voia ta, pretutindeni.
Putem spune că bătrânii sunt îngerii celor tineri, așa că tovărășia cu Domnul Ioan Domșa este o lucrare Dumnezeiască de ajutorare, a iubit oamenii și munca, fiind bun prieten al bricolajului, adică meșter în toate. A venit din orașul Victoria, cu un grup de specialiști în domeniul chimiei, odată cu darea în folosință a fabricii de mase plastice din Năsăud, unde a lucrat ca MAISTRU până la pensionare, un adevărat dascăl pentru muncitorii chimiști, apreciat și stimat de colegii de breaslă dar și de năsăudeni. A fost un om de ajutor, se odihnea de muncă prin muncă, executând la solicitare lucrări de tot felul: zidărie, zugrăvit, faianță, gresie, lucrări cu lemnul, cât și reparații instalații și mașini. Era mereu în sprijinul năsăudenilor și un stâlp de nădejde a bisericii din zona blocurilor, fiind prezent mereu la toate lucrările, dar și la buna desfăşurare a Sfintei Liturghii, făcând parte din corul bisericii.
Să-l avem ca model pe Iisus, care a fost un ascultător până la moarte, chiar și dincolo de ea, luând pe umerii lui crucea și s-a răstignit pe ea pentru mântuirea omenirii.
Bunul Dumnezeu să vă aibă în grijă!

Comentarii

23/10/19 17:58
A.

Din ce cauza a murit copilul?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5