La Chețiu, Tabără în inima satului

În anul omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari, Parohia Ortodoxă Chețiu, Filia Bozieș, în parteneriat cu Centrul Misionar de Tineret „ Ioan Bunea” Sîngeorz-Băi, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean, Protopopiatul Ortodox Beclean și Școala Gimnazială „Iuliu Prodan” Chiochiș, structura Bozieș, a organizat o tabără intitulată „Satul românesc văzut prin ochii copilăriei”.
Peste 45 de copii, din Chețiu, Bozieș și satele limitrofe, au luat parte la această tabără, care a debutat cu un moment de rugăciune și de binecuvântare a copiilor și tinerilor participanți , la finalul căruia părintele inspector Tudor Mudure le-a vorbit participanților despre frumusețea prieteniei și datoria lor de a construi permanent prietenii cu cei din jur. A urmat apoi un cuvânt de bun venit din partea preotului paroh Teodor-Marius Cornea.
Apoi, prin grija voluntarilor coordonați de Anca Rus, copiii au participat la competiții sportive, ateliere artistice, sau cântece la chitară, pictură pe piatră și modelaj, cruciulițe și brățări, măsuri de prim ajutor, alternate cu jocuri de cunoaștere și recreative. La mijlocul zilei au luat masa împreună, oferită de părintele paroh.
La finalul atelierelor a avut loc focul de tabără, cântece la chitară și oferirea diplomelor de participare. Reușita zilei a fost certificată de dorința copiilor de a repeta experiența cât mai curând, după cum a declarat gazda evenimentului, preotul Teodor-Marius Cornea , parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Bozieș, filie a parohiei Chețiu.

Preot Paroh
Pr. Drd. Teodor-Marius Cornea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5