Briefing de presă

La Colegiul „Andrei Mureşanu” lucrări de modernizare de peste 8 milioane lei. Cine va tăia „panglica” inaugurală în 2012?

Colegiul „Andrei Mureşanu” Bistriţa este beneficiarul proiectului „Consolidarea şi modernizarea corpului A (clădirea veche), proiect depus la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord-Vest în 17 aprilie 2009 şi aprobat prin HCL Bistriţa nr. 74/2009 şi nr. 206/2009. Valoarea proiectului este de 8.383.192 lei, din care asistenţa nerambursabilă 6.877.220 lei. Este cel de-al 6-lea proiect cu asistenţă financiară nerambursabilă privind reabilitarea şi modernizarea unor edificii şcolare din municipiu. Şi primul pe listă, data estimată pentru începerea lucrărilor fiind luna iunie 2010, iar finalizarea este estimată în luna august 2012.

Marţi, 16 martie, primarul Ovidiu Creţu a semnat contractul de finanţare a proiectului, în cadrul unui briefing de presă. Momentul a fost marcat de prezenţa, în sala de Consiliu a reprezentanţilor conducerii Colegiului „Andrei Mureşanu” şi a unui grup de elevi ai acestui prestigios colegiu bistriţean.

Principalul obiectiv, a informat primarul, constă în consolidarea şi modernizarea clădirii corpului A (clădirea veche) - cu o suprafaţă desfăşurată de 4.752 mp. Mai exact: reabilitarea exterioară şi interioară a clădirii cu regim de înălţime de D + P + 2E şi sala de sport veche; crearea de facilităţi speciale pentru persoanele cu dizabilităţi; reabilitarea instalaţiilor electrice, sanitare, termice; dotarea cu echipamente IT şi mobilier.

În august 2012, primarului revenindu-i, desigur, satisfacţia „să taie panglica inaugurală…”, a mai spus acesta, vizibil marcat de eveniment.

Calendaristic, în august 2012, mandatul aleşilor de azi va fi expirat. Şi dacă va fi să fie chiar aleşii de-acum, realeşi, cu atât mai fericit va fi momentul pentru toţi cei care au pus o „fărâmă” la reabilitarea şi înzestrarea acestei şcoli cu prestigioase state de activitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5