La debutul anului şcolar, doi noi cetăţeni de onoare în comuna Şanţ

Odată cu clinchetul primului clopoţel din acest an şcolar, comuna Şanţ va avea doi noi Cetăţeni de onoare. După cum ne informează primarul Ioan Szabo, luni la ora 10, la Centrul Cultural Dimitrie Gusti va avea loc festivitatea de acordare a titlurilor aprobate în şedinţa Consiliului Local pentru două personalităţi ce s-au ridicat din mijlocul locuitorilor de aici.

Conf. dr. Vasile Negrean, de la Spitalul CFR Cluj, autor a 25 de cărţi de medicină, de loc din satul Valea Mare, absolvent al Liceului Sanitar şi al Facultăţii de Medicină din Cluj, însă cu primele studii în comună, clasele I-IV – Valea Mare, V-VIII – Şanţ, va primi înalta distincţie a comunei ca semn de preţuire pentru toată activitatea avută în domeniul ştiinţei şi în salvarea de vieţi.

Col.rez. Leon Grapini, membru al Uniuniii Scriitorilor din România - absolvent al Liceului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu (1983) şi licenţiat al Facultăţii de Geografie din cadrul UBB Cluj-Napoca (2001) - va primi aceeaşi înaltă distincţie. Ca ofiţer de carieră, a lucrat în Garnizoanele Bistriţa şi Cluj-Napoca. Din 1997 şi până în 1998 a fost redactor, secretar de redacţie şi redactor şef la ziarul Orizont Militar. A publicat poeme, proză scurtă, romane, primind premiul Liviu rebreanu pentru proză al USR – Filiala Cluj, în 2010.

La eveniment sunt invitaţi scriitorul Menuţ Maximinian şi omul de afaceri Emil Iugan de la MIS Grup, care vor face laudaţio pentru cei doi cetăţeni de onoare.

„Am considerat că aceste distincţii trebuie acordate în prima zi de şcoală, pentru că sunt două personalităţi marcante ale vieţii culturale şi medicale româneşti, care s-au ridicat din rândul comunităţii din Şanţ. Aceştia au acordat şcolii şi educaţiei cinstea ce se cuvine şi cred că sunt un model pentru tinerii noştri elevi, cărora le dorim să-şi urmeze propriul drum în viaţă, bazat însă pe educaţie, cultură şi valori morale”, a declarat primarul Ioan Szabo.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5