La Năsăud, parcul de joacă pentru copii a fost strămutat

Edilul oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea, a înaintat spre aprobarea Consiliului Local un proiect de hotărâre referitor la aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Amenajare parc de joacă pentru copii”. Acesta urmează a fi amenajat în partea dreaptă a Stadionului „Progresul”, după ce a fost dezafectat de pe fostul amplasament (în faţa Palatului Justiţiei) unde s-a realizat o parcare de 50 locuri.

Aleşii locali au fost de acord în urma expunerii amănunţite a responsabilului de proiect – ing. Teodor Zapca – ITC Bistriţa. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 552,446 mii lei, din care C + M 418,310 mii lei.

Parcul va avea o suprafaţă totală de 1820 mp (pe care vor fi amplasate 16 echipamente de joacă) din care suprafaţă 1100 mp vor reprezenta locul de joacă propriu-zis, pe 360 mp vor fi amenajate platforme, pavaje şi carosabile, iar 65 ml vor fi ocupaţi de o alee cu borduri.

Parcul va fi împrejmuit de un gard fără soclu, numai stâlpi şi plasă textilă pentru protecţia copiilor. Vor fi montate şi rulouri de gazon, gropi de nisip sau dale din cauciuc – la alegere, pentru protecţie.

Durata de realizare a investiţiei este de şapte luni de la demarare. O problemă ar fi devierea reţelei de joasă tensiune – în sarcina RENEL –ului, pe o lungime de 85 ml.

Primarul Mircea Romocea a asigurat că părculeţul va fi finalizat în termenul stabilit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]