La Ţigău, episcopul Vasile Someşanul a sfinţit piatra de temelie a Bisericii Ortodoxe

La Ţigău (comuna Lechinţa) a fost pusă piatra de temelie a unei Biserici Ortodoxe cu hramul “Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului”. Momentul a fost marcat, duminică, 1 martie, prin prezenţa episcopului vicar Vasile Someşanul, al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului. Episcopul Vasile a fost însoţit de părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, de la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Au mai fost prezenţi: stareţul Mănăstirii Nuşeni – Paisie, protopopul de Bistriţa – Alexandru Vidican, preotul reformat din Ţigău – Pasztor Lorand, un sobor de 25 de preoţi şi diaconi. De asemenea, Corala “Osana” a Protopopiatului Ortodox Bistriţa a contribuit la buna reuşită a manifestării creştineşti de la Ţigău. PS Vasile Someşanul a sfinţit şi binecuvântat locul unde se va înălţa un nou lăcaş de rugăciune. Menţionăm faptul că la Ţigău credincioşii ortodocşi se roagă într-o biserică de lemn, monument istoric ce datează de aproape trei secole.

Sărbătoarea de la Ţigău, un adevărat mărţişor, a fost posibilă datorită familiei lui Florin Iuşan, care a donat terenul pe care se va ridica noul lăcaş de rugăciune, acesta, Florin Iuşan, s-a zbătut pentru întocmirea documentaţiei, a făcut demersurile necesare pentru ca noua construcţie să poată fi ridicată.

Episcopul Vasile Someşanul a rostit un înălţător cuvânt de învăţătură, primarul Romeo Florian a promis tot sprijinul, iar preotul paroh Horaţiu Mureşan a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru sprijinul acordat, nădăjduind că biserica nouă din Ţigău va prinde contur în anii ce urmează.

Au fost prezenţi numeroase personalităţi ale vieţii politice, senatorul Dănuţ Prunea, primarul Becleanului – Nicolae Moldovan, primarul din Şieu Odorhei – Viorel Chirlejan, patroni ai unor firme din comună şi nu numai, toate acestea demonstrând că există interes şi sprijin pentru noul demers al credincioşilor din Ţigău. La căminul cultural a avut loc apoi o agapă frăţească, în faţa participanţilor învăţătoarea Szekely Lila a prezentat cu elevii şcolii din localitate un interesant şi frumos program cultural-religios. Cu amănunte despre frumoasa sărbătoare de la Ţigău vom reveni în “Jurnalul de Lechinţa” din luna martie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5