Lacrimi şi sute de oameni pe ultimul drum al profesorului Cosmin Spătar

Curtea casei părinteşti din Blăjenii de Jos a devenit neîncăpătoare la înmormântarea tânărului profesor de religie Cosmin Spătar. Peste 500 de oameni au venit să-l conducă pe ultimul drum pe cel care, la doar 31 ani, a plecat pe calea veşniciei. Record pentru un sătuc în care în mod normal la o înmormântare nu sunt mai mult de 50 de oameni.
18 preoţi, în frunte cu protopopul Dejului, au oficiat slujba înmormântării, cuvintele de învăţătură încercând să mângâie familia greu încercată care a pierdut un copil bun, dedicat, prin faptele lui, slujirii Celui de Sus. De asemenea, momente grele au fost şi pentru elevii de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa care l-au considerat pe profesorul Spătar cel mai bun diriginte din toate timpurile.
La ceremonialul funebru au fost prezenţi zeci de elevi, dar şi colegii profesori de la Liceul de Arte, în frunte cu directorul Macedon Retegan, profesori de la Şintereag, Forestier, Industrial, precum şi inspectorul de religie, preot Adrian Cherhaţ. Profesorul îşi va găsi de acum odihna veşnică în cimitirul din satul natal.
Absolvent al Seminarului Teologic din Baia Mare şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Didactică din Cluj-Napoca , cu master în Administraţie şi Relaţii de Muncă în Drept Intern şi Comunitar, Cosmin Spătar a reuşit să-şi apropie elevii, făcându-i să iubească religia, să se apropie mai mult de Dumnezeu, pe care trebuie să-l vedem ca pe un tată, ca pe un apropiat al nostru. Fie ca Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică, să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor, iar inima care a încetat să mai bată pe pământ să aducă slavă lui Dumnezeu în ceruri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5