Legea recalculării pensiilor speciale, în dezbatere pe site-ul Ministerului Muncii

Legea care prevede schimbarea modului de calcul al pensiilor speciale a intrat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. Foştii diplomaţi, parlamentari sau piloţi pot afla astfel ce pensii vor primi pe viitor. Cel mai probabil pensionarii speciali vor primi indemnizaţii mai mici de luna viitoare.

Pensiile speciale vor fi recalculate şi vor scădea cu până la 70%, potrivit proiectului intrat în dezbatere publică.

Acum, cei mai bogaţi pensionari din România sunt foştii piloţi profesionişti, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Aceştia primesc lunar o pensie medie de peste 9.000 de lei.

Sunt urmaţi în topul pensionarilor bogaţi de procurori şi de judecători. După pensionare aceştia primesc o pensie medie care depăşeşte 8.600 de lei. De altfel, magistraţii sunt singurii care scapă de recalculare.

Cu pensii mai mici vor rămâne şi foştii angajaţi ai Curţii de Conturi. În cazul lor pensia medie se apropie de 6.000 de lei. Ceva mai ,,săraci” sunt diplomaţii şi parlamentarii, ale căror pensii medii depăşesc 3.600 de lei.

Recalcularea se va face în două etape. Mai întâi vor fi refăcute pensiile diplomaţilor, ale parlamentarilor şi ale piloţilor, la 30 de zile după aprobarea normelor de aplicare a legii. Pensiile foştilor angajaţi din armată, poliţie şi serviciile speciale vor fi recalculate până la sfârşitul anului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5