Leoni va beneficia de un ajutor de stat de 10 milioane euro pentru extinderea capacităţii de producţie din Bistriţa

Compania Leoni va beneficia de un ajutor de stat în valoare de 10 milioane euro pentru investiţia în extinderea capacităţii de producţie de la Bistriţa, care presupune crearea a 1500 noi locuri de muncă. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, cu prilejul vizitei, la Bistriţa, a lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

         „Mă bucur foarte mult că domnul ministru a venit cu o veste foarte bună pentru noi, pe lângă cea de aprobare a Codului Fiscal. Punctual, a fost semnat (n.n. joi, 2 iulie a.c.)  noul acord de finanţare pentru sprijinirea noii investiţii a companiei Leoni. Pe o porţiune mare a fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului, compania Leoni are o investiţie de peste 20 milioane euro, cu crearea a aproximativ 1500 de noi locuri de muncă, investiţie care este sprijinită şi de către Guvernul Ponta, prin Ministerul de Finanţe, prin schema ajutorului de stat. Investiţia este de peste 20 milioane euro, din care 10 milioane euro sunt din partea Guvernului României. (...) De fiecare dată, prezenţa ministrului Eugen Teodorovici s-a finalizat cu rezolvări punctuale ale problemelor noastre”, a declarat preşedintele CJ BN, Radu Moldovan.

         Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a menţionat, cu acest prilej, că ia în calcul modificarea acordării acestor scheme de ajutor de stat, asta pentru că există anumite condiţii care îngreunează accesul agenţilor economici la finanţare, pornind de la suma de minimum 10 milioane euro, care ar urma să fie micşorată spre 3 milioane euro. Ministrul Teodorovici a precizat că în această lună Guvernul ar urma să ia o decizie în acest sens pentru a facilita accesul firmelor către acest tip de finanţări publice, în special al celor cu capital autohton.

         Ministrul Eugen Teodorovici şi preşedintele Radu Moldovan au vizitat, vineri după-amiaza, compania Leoni, având o discuţie cu managementul companiei.

         De altfel, compania a beneficiat anul trecut de un alt sprijin guvernamental, în baza HG 1680/2008, în valoare de 5,35 milioane euro, tot pentru fabrica de la Bistriţa, în urma căruia a fost asumată crearea a 322 noi locuri de muncă.

Comentarii

07/07/15 15:26

Asta este o veste foarte buna! Crearea de noi locuri de munca in tara noastra a devenit o veste care este aplaudata de fiecare data!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5