Ministrul Finanţelor şi ministrul Comerţului s-au întâlnit cu oamenii de afaceri şi primarii din Bistriţa-Năsăud. Oficialii au ajuns la Comelf, Rombat şi alte firme de succes

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, sunt pentru o zi în vizită de lucru la Bistriţa, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Ministrul Finanţelor Publice a avut programată o întâlnire cu funcţionarii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, urmată de şedinţa de lucru cu primarii bistriţeni. De asemenea, oficialii guvernamentali au vizitat companiile Comelf şi Rombat, iar după-amiază are loc întâlnirea cu mediul de afaceri, prin Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, la Centrul Cultural Dacia.

„Scopul vizitei a fost acela de a discuta cu cât mai mulţi actori din piaţă – comunităţi locale, mediu de afaceri – astfel încât să putem lua la nivel de Guvern acele măsuri care să sprijine economia din România, în special capitalul autohton, pentru că acesta este un obiectiv pe care noi ca Guvern l-am declarat.  Discuţiile cu primarii au vizat în sepcial schemele de finanţare, ce finanţări se pot adăuga la intenţia de a investi la nivel local. S-a vorbit de Programul de Infrastructură Mare, acel Fond de Dezvoltare şi Investiţii, peste 10 miliarde de euro este alocarea acestuia, modul în care se pot finanţa, pe ce anume. (...) La alte eventuale propuneri sau probleme de rezolvat cu zona publică, cu partea de comunităţi locale,  s-a menţionat un dialog pe care la nievl central îl avem lunar cu toate structurile asociative  - consilii judeţene, comune, oraşe şi municipii”, a menţionat ministrul Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a punctat faptul că din acest an trebuie să vorbească despre „economie,economie, economie”, asta după implementarea unor politici sociale care au vizat creşteri de pensii şi salarii. „Trebuie să ne aplecăm cu foarte mare atenţie şi cu mult sprijin şi înţelegere spre zona privată, pentru că pentru a aplica acele măsuri din zona specială este nevoie şi ca zona economică să fie una puternică”, a menţionat Teodorovici. Potrivit acestuia, pe lângă ridicarea companiilor cu capital românesc, Guvernul trebuie să ia măsuri care să determine companiile străine să investească în ţara noastră.

Sunt şase proiecte mari de ajtor de stat în Bistriţa-Năsăud, a remarcat ministrul Teodorovici, judeţul nostru fiind unul dintre campionii la nivel naţional la acest capitol. „Statul român din banii pe care îi colectează creează scheme de finanţare pentru a încuraja mediul privart. Una dintre firnele din Bistriţa, din cele şase, a adus în ultimii patru ani de zile, după ce a luat finanţare, 35 milioane de euro, la stat, prin fel de fel de contribuţii”, a menţionat ministrul Teodorovici.

Ministrul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a vizitat o serie de firme care au derulat programul Start-Up Nation. „Am văzut câteva din firmele care au accesat programul Start Up Nation, povestea de succes există şi aici la Bistriţa. Am văzut oameni extraordinari care îşi spun povestea şi sunt extrem de motivaţi,  pentru că fac ceea ce ăşi doresc. Sunt antreprenori şi asta arată că Start Up Nation şi-a atins ţinta, aceea de a redeştepta spriritul antreprenorial. În ediţia 2017, 102 firme au debutat prin Start -Up Nation în Bistriţa-Năsăud şi anul acesta sunt mult maimulţi cei care au depus proiecte, 33.514 este numărul total de proiecte depuse în ediţia 2018. Vom începe semnarea primelor proiecte începând cu data de 6 mai”, a explicat ministrul Oprea. Acesta a precizat că a discutat cu oamenii de afaceri îndeosebi cum pot fi susţinuţi la export, prin adoptarea unor măsuri de sprijin.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5