Ministrul Teodorovici despre „Amnistia fiscală”: E şansa pe care economia din România o are. Aceleaşi reguli pentru companiile publice şi private

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, că restructurarea financiară se numără printre măsurile avute în atenţie  la nivel de Guvern, urmând ca în luna mai să fie adoptat un pachet de astfel de prevederi pentru mediul privat.  

         „Pe noi ne interesează să dăm o şansă marilor companii publice, pentru că aceastea, în anii care urmează, nu o să mai poată fi susţinute de către stat, pe diverse căi. Comisia Europeană spune clar: este ajutor de stat, ilegal, trebuie să recuperezi. Peste 1-2-3, 5 ani, există acest risc ca aceste companii să fie închise. Dacă suntem un Guvern responsabil cum spun eu că suntem şi marea parte a românilor spun acest lucru, trebuie să acţionăm în acest fel. Luăm o companie de stat şi lăsăm la o parte, ştergem penalităţile, dobânzile, accesoriile, rămâne principalul pentru că avem o problemă cu Comisia Europeană cu ajutorul de stat şi facem o analiză financiară pe acea companie. Nu trebuie să te preocipe pe tine ca companie să-mi dai mie ca stat bani, vreau să te preocupe activitatea economică, să faci business, să generezi activitate economică”, a explicat ministrul Teodorovici.

Potrivit acestuia, după ştergerea penalităţilor şi a dobânzilor, „principalul” datorat către stat ar urma să fie eşalonat pe o perioadă de ani, astfel ca acea companie să nu aibă „presiunea plăţii către stat”, ci să facă business, să-şi plătească partenerii de afaceri şi apoi să dea bani şi la stat. „Este şansa pe care economia din România o are şi e una foarte mare. Pentru mine este una din deciziile importante pe care Guvernul o poate lua după Revoluţie încoace”, a spus ministrul Teodorovici.

Măsurile vor viza, cu aceleaşi reguli, „în oglindă”, atât companiile publice cât şi cele private. „Pentru cei care se conformează în mod voluntar, trebuie să identificăm împreună cu mediul de afaceri ce putem să oferim pentru cei care îşi plătesc la timp dările faţă de stat”, a adăugat Eugen Teodorivici, menţionând că există variante de lucru cu plăţi anuale sau reduceri pentru cei care plătesc lunar.

Ministrul Finanţelor Publice a explicat că acest pachet va cuprinde şi măsuri referitoare la capitalul negativ, tocmai pentru că se doreşte „curăţarea economiei”.

„Statul trebuie să se preocupe intens de ceea ce înseamnă economia din România pentru ca să putem aplica acele măsuri sociale”, a spus Eugen Teodorovici.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5