Taxa auto va fi rambursată până la sfârşitul lunii mai!

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, de la Bistriţa, că taxa auto va fi returnată până la sfârşitul lunii viitoare, singurele excepţii fiind cei care nu au clarificat aspectele referitoare la proprietarul vehiculului. Până la finalul lunii aprilie, practic săptămâna viitoare, ar trebui emise toate deciziile de impunere, iar din mai să se treacă efectiv la plăţi. Şefii administraţiilor care nu se vor conforma riscă să-şi piardă funcţiile, ceea ce nu ar fi cazul la Bistriţa.

Până la final de aprilie, toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită. Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane în acele zone pleacă din funcţie. Oricine ar fi, pleacă din funcţie. Nu este cazul la Bistriţa, pentru că dumneavoastră staţi foarte bine, mai sunt câteva decizii de impunere care trebuie emise.  Acesta este primul pas”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a precizat că în a doua etapă se impune  simplificarea modului în care se face acea plată către cetăţean. „Astăzi, mai este o întreagă birocraţie pe acest subiect şi am spus clar. ANAF-ul trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori, dacă este cazul, până când la final de mai să se plătească sumele aferente acestei taxe. Adică suntem acum în aprilie, cât mai este până la final, iar până la final de mai trebuie să găsească orice fel de soluţie”, a explicat Eugen Teodorovici. 

Ministrul Finanţelor Publice a menţionat că aceste plăţi ale pentru taxa auto trebuie făcute indiferent dacă acele persoane înregistrează sau nu datorii către stat, acest aspect urmând să fie verificat ulterior.  

"Plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget - Fondul de Mediu, noi, nu contează – o asigurăm, iar dânşii trebuie să plătească şi stau după aceea să verifice. Îmi spun ce trebuie să modificăm legal ca să facă acest pas, să plătească contribuabililor acea sumă şi după asta să stea să facă verificarea cu ce are de dat, eventual, acea persoană către stat. Pentru că atunci când statul a luat banii contribuabilului, i-a luat cu două mâini, şi acum stă, din păcate pentru contribuabil, statul să se verifice. Are de dat la stat ceva? Când ţi-am luat, poate nu aveai. De asta spun, întâi dăm şi după aceea vom verifica şi omul dă când îi vine următorul termen de plată”, a explicat Eugen Teodorovici.

         Ministrul Finanţelor a punctat faptul că există resursele necesare, care au fost incluse în buget încă de anul trecut.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5