De la 1 august, societăţile din categoria IMM vor fi mutate din nou la Fiscul judeţean

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, la Bistriţa, că societăţile din categoria IMM-urilor vor reveni la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Demersul îşi propune ca administraţiile fiscale judeţene să redevină „ce au fost anii trecuţi”, iar şefii judeţeni ai Fiscului să poată fi responsabili de ceea ce se întâmplă la nivelul fiecărui judeţ.
„Este o prevedere legală care spune foarte clar că de la 1 august, „mijlociii” trec la nivel de judeţ, aşa cum era înainte. Aici am discutat cu preşedintele Fiscului (n.n – Cristian Parasca) care mi-a prezentat câteva motive pentru care îmi propune să derogăm termenul, să extindem cu încă o lună de zile. Pot să fiu de acord cu această derogare doar dacă de la regiunea toată activitatea trece înapoi la judeţ, cum era înainte. Judeţele trebuie să redevină ceea ce au fost în anii trecuţi, adică să decidă la nivel de judeţ ce au de făcut în privinţa Fiscului şi a activităţilor pe care le au de derulat la nivelul judeţului. Eu am nevoie de un interlocutor care să răspundă de absolut tot ceea ce face, dar trebuie să şi primeşti cuţitul, adică nu pui regiunea să decidă şi tragi la răspundere judeţul. Judeţul trebuie să reprimească înapoi toate activităţile pe care le-a avut în anii trecuţi, iar la nivel de regiune să rămână doar un rol metodologic, de culegere de date, informaţii, de analize, studii, ca să le fie utile atât la nivel de judeţ, cât şi la nivel central”,a declarat ministrul Eugen Teodorovici.
În context, ministrul Finanţelor a precizat că a solicitat încetarea detaşărilor pe funcţiile de conducere din ANAF a unor persoane provenite din alte instituţii ale statului, dar şi lămurirea situaţiei celor 300 de inspectori fiscali care activează pe lângă Parchete, pentru a nu mai exista „o încrengătură între instituţii”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5