Ministrul Mircea Duşa: Bugetul Armatei va creşte anual până la 2% din PIB, în 2016

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, la Bistriţa, că Armata benefiază, în 2013, de o majoare a bugetului, iar până în 2016 se va ajunge la alocări de 2% din PIB, aşa cum s-a angajat România în faţa NATO.
“Spre deosebire de anii trecuţi, când Armata a fost neglijată, acum premierul Victor Ponta şi Ministerul Finanţelor au înţeles că misiunile pe care Armata Română le are şi ca principal component a sistemului naţional de apărare şi siguranţă naţională şi ca componentă a sistemelor colective de apărare – NATO ŞI UE – trebuie să aibă şi alocaţii bugetare. Ministerul Apărării Naţionale este printre acele ministere cu creşteri la buget faţă de 2012”, a menţionat ministrul Duşa.
Potrivit acestuia, creşterea anuală a bugetului MApN va fi de 0,3% din PIB, astfel că în 2016 se va ajunge la o alocare de două procente, ceea ce este în conformitate cu documentele NATO.
“Sper ca şi în anii următori, Armata Română va avea aceste alocări astfel încât să îndeplinim standardele operaţionale conform NATO”, a punctat ministrul Apărării Naţionale.
Ministrul Mircea Duşa a fost prezent la Bistriţa “pentru evaluarea Brigăzii 81 Mecanizată, a gradului de operativitate şi de eficienţă a militarilor”, apreciind faptul că mulţi military au participat în teatrele de operaţiuni “pentru a ne îndeplini obligaţiile NATO şi pentru a apăra onoarea Armatei române şi a poporului român”. Ministrul Apărării s-a întâlnit şi cu rezerviştii bistriţeni, pe agendă fiind clarificarea situaţiei legislaţiei privind pensiile cadrelor militare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5