O nouă misiune în Afganistan pentru 460 de militari bistriţeni. Ministrul Fifor: Suntem extrem de respectaţi pentru ceea ce ştiu să facă militarii români

În luna iunie, un număr de 468 militari bistriţeni de la Batalionul 812 Infanterie „Bistriţa” vor pleca într-o nouă misiune în Afganistan, existând posibilitatea ca numărul acestora să fie mai mare, după cum a anunţat, la Bistriţa, general de brigadă Ovidiu Uifăleanu, comandantul Statului Major al Forţelor Terestre. Şeful Statului Major al Forţelor  Terestre şi-a lăudat foştii colegi de la  Batalionul 812 Infanterie, cu care a avut primele misiuni. „Am perfectă şi deplină încredere în abilitatea lor de a rezolva problemele. Pregătirea pentru misiunea din Afganistan rămâne prioritatea zero a forţelor terestre”, a puncat acesta, în cadrul unei conferinţe de presă.

De altfel, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, generalul de brigadă brigadă Ovidiu Uifăleanu şi generalul de brigadă Virgil Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca au vizitat Brigada 81 Mecanizată.  

„Am dorit să fiu la Bistriţa pentru a face împreună, cu cei aflaţi la comandă, o evaluare a stării acestei unităţi militare din două motive. Unu, este o unitate extrem importantă în ecuaţia forţelor tereste ale Armatei Române din această parte a ţării şi este o unitate care în vară va face rotaţie în teatrul de operaţii din Afganistan şi am venit să văd cum decurg pregătirile pentru această activitate extrem de onorantă”, a precizat ministrul Apărării.

         Mihai Fifor a ţinut să precizeze că militarii români sunt printre cele mai bine pregătite forţe din teatrele de operaţii, fapt confirmat şi de partenerii din NATO. „Militarii români sunt toţi foarte bine pregătiţi şi vreau să vă spun că ori de câte ori se vorbeşte despre România şi despre militarii români se vorbeşte în termeni mai mult decât laudativi (...). Suntem extrem de respectaţi pentru ceea ce ştiu să facă militarii români”, a mai spus ministrul Apărării.

La Bistriţa, ministrul Mihai Fifor a discutat cu cei din comanda Brigării despre probleme cu care se confruntă. „Am mers împreună şi am identificat şi pe teren cele mai complicate probleme, ne-am întâlnit cu militarii, am putut să avem dialog şi cu miliarii, deschis şi constructiv, pentru că încercăm să aflăm şi de la ei care sunt problemele cu care se confruntă. Am văzut şi tehnica Brigăzii Mecanizate. Concluziile sunt că, şi aici, ca şi în alte unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale sunt foarte multe lucruri de îmbunătăţit”, a explicat ministrul Fifor.

În context, acesta a menţionat că Armata Română este în al doilea an în care are alocată 2% din PIB, după foarte mulţi ani de subfinanţare. „Împreună cu comanda militară a MAPN încercăm să prioritizăm investiţiile în Armata Română astfel încât să putem să acoperim în timp foarte scurt lucruri care poate trenează de mulţi ani”, a spus ministrul Fifor, amintind că sunt opt programe de înzestrare aprobate de CSAT.

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5