Nu se schimbă regulile pentru marii contribuabili. Eugen Teodorovici: Este stopată această discuţie, până când nu suntem convinşi că o modificare a sistemului este una benefică

Am auzit şi aici multe discuţii vizavi de modul în care se schimbă sistemul. Nu se schimbă nimic, rămâne sistemul cum este astăzi. Pot să vă spun că în această lună vor veni câţiva experţi de la FMI, care vor fi alături de noi în găsirea unor posibile adaptări ale sistemului într-o formă modernă, doar dacă există argumente în a schimba în bine. Nu ne apucăm să schimbăm ceva, dacă nu sunt şi argumentele de rigoare. Încă o dată repet, în actualul Cod Fiscal sau Cod de Procedură Fiscală nu există niciun fel de prevedere pe zona asta. Acea rumoare în teritoriu sau în structurile finanţelor că va urma astfel de modificare - Nu.

Este stopată această discuţie, până când eu, Guvernul nu suntem convinşi că o modificare a sistemului este una benefică pentru contribuabili. Schimbarea sistemului se face doar pentru a îmbunătăţi viaţa contribuabilului, a declarat ministrul Finanţelor Eugen Teodorivici, la Bistriţa, într-o conferinţă de presă, fiind întrebat dacă se va schimba modalitatea de administrare a marilor contribuabili din judeţul nostru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan a spus că şi el a solicitat acest lucru premierului Victor Ponta, dar judeţul Bistriţa-Năsăud ,,nu produce cât să funcţioneze” şi este în situaţia în care primeşte sprijin de la bugetul general consolidat penru a putea funcţiona.

"În urmă cu doi ani de zile, dacă bine îmi amintesc i-am solicitat premierului să nu ne mai ia banii la Bucureşti şi să ni-i lase la judeţ, dar Bistriţa-Năsăud nu produce cât să funcţioneze. Deci, noi suntem printre judeţele care primim sprijin de la bugetul general consolidat, ca o completare pentru a putea funcţiona”, a subliniat preşedintele CJ Radu Moldovan.

El a anunţat că ministrul Teodorovici şi-a luat angajamentul în faţa agenţilor economici din judeţul nostru că va fi rezolvată, în schimb, problema corespondenţei administrative.

"Domnul ministru şi-a luat un angajament în faţa firmelor, adică corespondenţa administrativă să nu mai fie făcută cu Direcţia Generală de la Bucureşti, ci lucrurile să fie transferate la Bistriţa. De pildă, dacă ai nevoie de un certificat fiscal. Domnul ministru ne-a dat asigurări că problema aceasta va fi rezolvată foarte repede”, a precizat preşedintele CJ Radu Moldovan.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a efectuat, vineri, o vizită de lucru în judeţul nostru, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan. Ministrul Teodorovici s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţul nostru, cu staff-ul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, pentru a discuta probleme care ţin de zona fiscalităţii, în contextul modificării Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală. De asemenea, au avut loc vizite de lucru şi la Comelf şi Leoni.

"Au fost nişte întâlniri foarte bune, foarte constructive. Mă bucur că domnul ministru a venit cu nişte veşti foarte bune pentru noi. Ieri (n.r.- joi, 2 iulie) a fost semnat noul acord de finanţare pentru sprijinirea unor investiţii a companiei Leoni şi ştiţi cu toţii că pe o porţiune mare a fostului combinat de prelucrare a lemnului, compania Leoni are o investiţie de peste 20 de milioane de euro cu crearea a aproximativ 1.500 de noi locuri de muncă, investiţie care este sprijinită şi de către Guvernul Ponta, prin Ministerul de Finanţe pe schema ajutorului de stat. 10 milioane de euro din valoarea investiţiei sunt din partea Guvernului României”, a afirmat preşedintele CJ Radu Moldovan.

La conferinţa de presă, alături de ministru Finanţelor Eugen Teodorovici au fost prezenţi preşedintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean şi şeful finanţelor bistriţene Cristian Parasca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5