Liberalii nu mai ţin morţiş să îl suspende pe preşedintele Traian Băsescu

*Teodor Meleşcanu: PNL nu-şi face un obiectiv politic din suspendarea preşedintelui Traian Băsescu; *Norica Nicolai: Cred că în ultima vreme, Traian Băsescu s-a autosuspendat de la realitate

Fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că suspendarea preşedintelui este unul dintre ultimele scenarii la care partidul ar dori să ajungă, afirmând că România are nevoie de altceva, de un guvern capabil să o conducă şi să o dezvolte. Meleşcanu a spus că, dacă preşedintele îşi va exercita doar atribuţiile constituţionale, nu este nevoie de suspendarea acestuia.

,, PNL nu-şi face un obiectiv politic din suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Noi considerăm că preşedintele actual, practic, îşi face aşa cum consideră treaba, dar nu mai este un actor politic, nici măcar pentru PDL, nici pentru restul scenei politice. Faptul că nu a reuşit niciodată să joace cu adevărat rolul de mediator, între puterile politice, între principalele puteri din stat, şi nici în cadrul sistemului politic românesc, ne scuteşte de orice comentarii. Deci, nu ne facem un obiectiv din această idee a suspendării”, a afirmat Meleşcanu.

El a mai spus că, în cazul în care vor continua derapajele şi vor avea loc încălcări grave ale Constituţiei, PNL nu va avea nici cea mai mică ezitare în a se asocia sau a iniţia proiecte de suspendare.

,,Dar repet, nu acesta este obiectivul nostru politic, obiectivul nostru politic este să oferim oamenilor soluţii pentru ieşirea din criză, nu avem alte obiective politice decât acestea, chiar din postura de partid de opoziţie”, a subliniat Teodor Meleşcanu.

Norica Nicolai: Cred că în ultima vreme, Traian Băsescu s-a autosuspendat de la realitate

Un demers declanşat acum de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu nu ar rezolva nimic, deoarece nici nu mai este important că Traian Băsescu este preşedintele României. (...) Cred că în ultima vreme, Traian Băsescu s-a autosuspendat de la realitate, a afirmat, sâmbătă, la Bistriţa, europarlamentarul PNL Norica Nicolai.

,,Am avut posibilitatea să îl studiez puţin mai detaşat pe Traian Băsescu şi consider că, pentru schimbarea conduitei lui, pentru că un demers politic trebuie să schimbe ceva decisiv, nu se mai poate face nimic. Cred că în ultima vreme, Traian Băsescu s-a autosuspendat de la realitate. El nu mai înţelege nimic din ce se înmplă în ţara asta. Are un comportament, care pentru mine, este un comportament dificil de etichetat”, a spus Norica Nicolai.

Europarlamentarul PNL mai spune că preşedintele Băsescu are o exprimare agresivă, ca un preşedinte CAP de pe vremuri, adăugând că un astfel de om care are o problemă gravă de comportament, ar trebui trecut la erată.

"Preşedintele are o problemă majoră cu responsabilitatea tuturor, mai puţin cu propria responsabilitate. Preşedintele are o formulare agresivă, se comportă, eu ştiu, ca un preşedinte de CAP, de pe vremuri, preşedintele nu are nicio treabă cu România, şi atunci, eu cred că un astfel de om care are o problemă gravă de comportament, ar mai merita să fie implicat în ceva. Trebuie trecut la erată, încă din momentul acesta dacă mai dorim să avem o şansă. Ori, un demers declanşat acum de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu nu ar rezolva nimic, deoarece nici nu mai este important că Traian Băsescu este preşedintele României. Important este să facem ceva printr-un Guvern şi printr-un Parlament, care să poată împiedica dezastrul”, a concluzionat Norica Nicolai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5