Liceul Teaca: aniversare 53

Joi, 21 mai, în ziua marii sărbători creştine – Înălţarea Domnului – dar şi Ziua Eroilor, la Teaca, a avut loc sărbătorirea a 53 de ani de la înfiinţarea liceului din localitate care azi poartă numele marelui erou paşoptist Constantin Romanu Vivu, sărbătoare la care au participat un mare număr de elevi, cadre didactice, localnici. Cu acest prilej, prof. Niculae Iacob, directorului liceului, a scos în evidenţă, în cuvântul său, importanţa deosebită a acestei instituţii şcolare de excepţie din mediul rural de-a lungul timpului, în care este 400 de cadre didactice au pregătit 40 de generaţii de absolvenţi, mare parte dintre aceştia devenind oameni de cultură şi ştiinţă, care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea generală a societăţii. Întreaga societate doreşte un viitor mai bun pentru copiii şcolii şi dascălii lor într-un timp istoric în care aceştia au devenit cetăţeni europeni, lucru care necesită performanţă şi competitivitate crescută în actul educaţional, chiar dacă, în prezent, se pare, tinerii sunt victimele unei culturi grăbite, liceul nemaifiind „o datorie intelectuală a tinereţii”, cum îl privea Bacovia.

A urmat, spre bucuria celor prezenţi, în sala Căminului Cultural, un minunat spectacol cultural-artistic care a debutat cu o expunere privind personalitatea marelui erou paşoptist Constantin Romanu Vivu, născut în satul Pintic, urmat de un recital de muzică populară interpretată de Iulia Onigaş şi Mădălina Oltean. De mare succes s-a bucurat suita de dansuri populare a cunoscutului ansamblu folcloric „Cununa grâului” din Ocniţa, pregătit de îndrăgita interpretă de muzică populară Cornelia Ardelean. Elevii de la şcoala primară din Archiud au prezentat obiceiul „Cununa”, un prim pas spre reînvierea obiceiurilor şi tradiţiilor populare din acest sat. Sceneta „Five o Clock”, interpretată de elevii clasei a VII-a liceului, sub conducerea artistică a prof. Diana Damian, mica „actriţă” eleva Christine Sabău, care a primit premiul special pentru cea mai bună interpretare la Concursul Judeţean de Teatru „Arlechine” din 8 mai a.c., a ridicat sala în picioare. Nu a lipsit nici dansul sportiv şi cel ţigănesc, cu tradiţie în zonă.

O zi de frumoasă poveste, plină de bucurii pentru cei prezenţi, care prin frumuseţea actului cultural-artistic desfăşurat aici, nu au mai simţit căldura sufocantă a unei zile toride de vară. Este de remarcat contribuţia deosebită pe care şi-au adus-o şi de această dată cadrele didactice de la liceul din Teaca la reuşita deplină a acestei importante sărbători.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5