Liderii PNL au votat încheierea Alianţei de Centru - Dreapta cu PC

Membrii Biroului Politic Central al PNL au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, propunerea preşedintelui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice cu Partidul Conservator.

Aceasta ar urma să se numească Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) şi se va putea înfiinţa numai după obţinerea acordului Delegaţiei Permanente a PNL.

Înainte de şedinţa PNL, preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, a declarat că va pune în discuţia Biroului Politic Central realizarea unei alianţe cu PC. Liderul liberal a precizat că, dacă BPC va fi de acord cu propunerea sa, atunci va fi convocată Delegaţia Permanentă pentru a lua o decizie în acest sens.

,,Nu vom semna astăzi (n.r. - miercuri) un protocol. Vom pune în discuţie această chestiune, conform Statutului. Dacă Biroul Politic va accepta propunerea mea, vom convoca o Delegaţie Permanentă pentru ziua de duminică sau luni şi o Delegaţie Permanentă este în măsură să ia o asemenea decizie politică”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a mai precizat că o astfel de alianţă urmăreşte buna guvernare a României. Într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, preşedintele-fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că doreşte ,,o alianţă politică în trei, PSD, PNL, PC, pe termen lung, 5-10 ani, care să acopere mai multe cicluri electorale”. Dan Voiculescu a avansat ca termen limită pentru realizarea unei astfel de alianţe data de 31 ianuarie 2011.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5